Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysViikon pelidemo: SolSuite 2000Windows-käyttöjärjestelmässä ehkä kaikkein pelatuin peli on Windowsin oma pasianssi. Yksinkertaisuudestaan huolimatta peli tempaa mukaansa kaiken ikäiset pelaajat.


SolSuite 2000 sisältää 235 erilaista pasianssia. Peliin voidaan tehdä jokaiselle käyttäjälle oma profiili, joka tallentaa pelattujen pelien tuloksen. Yhteenvedosta saadaan selville kokonaistulos, käynnissä olevan session tulos sekä eri sarjojen tulokset.

Käynnistyksen jälkeen ruudulle saadaan Resurssienhallintaa muistuttava ikkuna. Eri pelit on jaettu ruudun vasemalle puolen kansioihin ja oikealla puolen on esittelyikkuna, josta näkee pelin ulkomuodon.

Esittelyruudun alapuolella on pelin tiedot. Tiedoista selviää pakkojen lukumäärä, pelin kesto, vaikeus- ja taitotaso, pelien voittosuhde sekä uudelleenjakojen lukumäärä.

Pelaajan profiili luodaan FILE-valikon PLAYERS-kohdasta. Valinnan jälkeen painetaan SELECT-painiketta jolla saadaan takaisin pelin valintaikkuna.

Käynnissä olevan pelin voi myös tallentaa ja sitä voidaan jatkaa myöhemmin. Suosikkipelit voidaan tallentaa omaan kansioon, josta ne on helppo valita uudelleen.

Pelejä voidan muokata monipuolisesti. Korttien ulkonäkö, taustan väri- ja kuva, animaatiot ja äänet ovat muokattavissa. Peli sisältää myös jokaisen eri pasianssin ja toimintojen ohjeet. Ohjeet ovat englanninkieliset, joten hieman kielitaitoa vaaditaan.

Laitteisto: P75 Mhz, Win95/98/NT, 8 Mb RAM (16 Mb suositellaan), 640X480 resoluutio (800X600 suositellaan), 256 värinen näytönohjain (HiColor 16 bittinen suositellaan).

Pelipaketin koko on noin 3,5 Mb, jonka voi imuroida myös hitaammallakin modeemilla. Pelissä on kolmenkymmenen päivän kokeiluoikeus, jonka jälkeen peli on rekisteröitävä. Rekisteröinti maksaa noin 100 markkaa.

Solsuite 2000 on viimeistelty ja monipuolinen pasianssin pelaajan unelmapaketti. Ohjeiden avulla myös ennestään tuntemattoman pasianssin pelaaminen onnistuu helposti. SolSuite 2000 sopii nuorille ja aikuisille, kotiin ja konttoriin.

MIKA KULMALA
3.3.2000


Ajassa -sivulle