Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Marinoidussa lihassa miellyttää kokkaamisen helppous



Suurin syy käyttää valmiiksi marinoitua lihaa on se, että siitä on helppo ja nopea valmistaa ruokaa. Selvästi vähemmän on merkitystä maulla, edullisuudella ja sillä, että muuta lihaa ei ole tarjolla.


Tämä ilmenee Elintarviketiedon tekemästä selvityksestä, joka kohdistettiin Gallup Kanavalla 500 kotitalouden 15-vuotta täyttäneille henkilöille.

Kaksi kolmasosaa käyttäjistä mainitsee helppouden ja nopeuden suurimmaksi syyksi marinoidun lihan ostamiselle. Joka kolmas pitää tuotteen hyvää makua oleellisena ja joka viidennes painottaa edullista saatavuutta.

Vain joka kymmenes ostaa valmiiksi marinoitua lihaa sen takia, että muuta ei ole saatavilla ja yhtä moni siksi, kun ei osaa itse marinoida.

Siipikarjan liha on selvästi suosituin marinoituna ostettu liha. Yli puolet vastaajista ostaa useammin marinoitua kuin marinoimatonta siipikarjanlihaa, kun naudan- ja sianlihan ostoissa menettelee näin vain runsas kymmenesosa.


Toiset kaipaavat tulisuutta, toiset miedompia makuja

Marinoitu liha on useimmin nuorten ja satunnaisesti ruokaa tekevien suosiossa. Erityisesti marinoitua naudan- ja sianlihaa käytetään taajamissa ja muissa kaupungeissa kuin pääkaupunkiseudulla. Marinoitua siipikarjanlihaa taas käytetään tasaisemmin ympäri Suomea.

Kuluttajat ovat yleensä tyytyväisiä marinoituun lihaan. Yli 80 prosenttia on tyytyväisiä valmiiksi marinoidun siipikarjanlihan makuvaihtoehtoihin ja 60 prosenttia vastaavasti naudan- ja sianlihan makuvalikoimaan. Vain 20 prosenttia on tyytymättömiä kaikkien lihalajien makuvaihtoehtoihin.

Tyytymättömien toiveet jakautuivat kahteen mielipiteeseen: toiset haluavat tulisia ja voimakkaampia makuja, toiset taas vähämausteisempia ja -suolaisempia.

FF-IA
3.3.2000


Ajassa -sivulle