Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Peruna on perusruokaa, mutta käy myös herkutteluun



Peruna on yksi monikäyttöisimmistä perusruoka-aineista, ja nyt siitä on kehittymässä myös gourmet -tuote.


- Peruna on ravitsevaa, se sisältää liukoisia kuituja, C-vitamiinia sekä muita ravintoaineita, todetaan Kotimaiset Kasvikset -yhdistyksestä.

Peruna sopii hyvin myös laihduttajille ja erikoisruokavaliota noudattaville perusruoaksi.

Perunasta on hyvää vauhtia tulossa myös gourmet -tuote. Sinisestä Blå Kongo -lajikkeesta saa vaikka sinisävyistä perunamuusia, Rosamundoista upeita uuniperunoita ja EU:ssa alkuperäsuojeltu Lapin puikula sopii annosperunaksi mieleenpainuviin juhlaruokiin.

Lohipyttipannu

(Neljälle)

  • 10 keitettyä perunaa
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 300-400 g lohta
  • tuoretta tilliä
  • mustapippuria

Paloittele perunat. Kuullota sipulit öljyssä. Paloittele kala ja paista se erikseen pannulla.

Lisää perunat ja kuullotetut sipulit. Peitä kannella. Anna kypsyä 5-10 minuutin ajan. Mausta mustapippurilla ja tillillä.

Siemenperunat herkutteluhetkiin

(Neljälle)

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 2 rkl öljyä tai
  • margariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl auringonkukan tai pellavansiemeniä

Harjaa perunat puhtaiksi ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja ripottele pintaan hieman suolaa ja auringonkukansiemeniä.

Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä tikulla painettaessa.

STT-IA
3.3.2000


Ajassa -sivulle