Peruna on perusruokaa, mutta käy myös herkutteluun
Peruna on yksi monikäyttöisimmistä perusruoka-aineista, ja nyt siitä on kehittymässä myös gourmet -tuote.
- Peruna on ravitsevaa, se sisältää liukoisia
kuituja, C-vitamiinia sekä muita ravintoaineita,
todetaan Kotimaiset Kasvikset -yhdistyksestä.
Peruna sopii hyvin myös laihduttajille ja
erikoisruokavaliota noudattaville perusruoaksi.
Perunasta on hyvää vauhtia tulossa myös gourmet
-tuote. Sinisestä Blå Kongo -lajikkeesta saa
vaikka sinisävyistä perunamuusia, Rosamundoista
upeita uuniperunoita ja EU:ssa alkuperäsuojeltu
Lapin puikula sopii annosperunaksi
mieleenpainuviin juhlaruokiin.
Lohipyttipannu
(Neljälle)
- 10 keitettyä perunaa
- 1-2 rkl öljyä
- 2 sipulia
- 300-400 g lohta
- tuoretta tilliä
- mustapippuria
Paloittele perunat. Kuullota sipulit öljyssä.
Paloittele kala ja paista se erikseen pannulla.
Lisää perunat ja kuullotetut sipulit. Peitä
kannella. Anna kypsyä 5-10 minuutin ajan. Mausta
mustapippurilla ja tillillä.
Siemenperunat herkutteluhetkiin
(Neljälle)
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 2 rkl öljyä tai
- margariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl merisuolaa
- 1 dl auringonkukan tai pellavansiemeniä
Harjaa perunat puhtaiksi ja halkaise ne
pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja
ripottele pintaan hieman suolaa ja
auringonkukansiemeniä.
Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia tai
kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä tikulla
painettaessa.
STT-IA
3.3.2000
Ajassa -sivulle
|