Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysVoitkan veljekset napattiin VirossaLähes legendaariseen maineeseen Virossa nousseiden Voitkan veljesten taru on päättynyt. Neljätoista vuotta poliisia piileskelleet pikkurikolliset napattiin tiistai-iltana mittavien poliisivoimien piirityksen jälkeen.


Viron viimeisiksi metsäveljiksi nimitetyt Ülo ja Alvar Voitka olivat tähän saakka onnistuneet kätkeytymään metsäkuoppiin, autiotaloihin, latoihin tai tallinvinteille ja tehneet rikoksia kotimaakunnassaan Viljannissa ja sen ulkopuolellakin vuodesta 1986 lähtien.

He ovat päässeet myös sanomalehtien suosikeiksi. Eräät lehdet ovat luvanneet palkkion ihmisille, jotka havaitsevat veljekset. Tietoja lehdille onkin tippunut tasaiseen tahtiin.

Sen sijaan poliisi ei miesten jäljille ole päässyt muuten kuin tehtyjä rötöksiä seuraamalla. Yleensä rikokset olivat murtoja tai ryöstöjä, joiden avulla veljekset täydensivät muona- ja juomavarastojaan.

Veljeksille kohtalokkaaksi koitui 20. maaliskuuta tehty murto Tagulan kyläkauppaan. Se oli veljeksille tyypillinen rikos: kaupasta katosi sekä ruokaa että viinaa.

Poliisi aloitti tämän jälkeen erittäin perusteelliset selvitykset. Eräänä syynä oli se, että veljekset olivat muutama kuukausi aiemmin ryöstäneet kahdelta rikospoliisilta heidän palveluaseensa, käsipuhelimensa ja auton avaimet.

Poliisi sai vihiä miesten häipymisestä isänsä taloon Viiratsin kuntaan. Viljannin poliisi, keskusrikospoliisi ja pelätty K-kommandoryhmä aloittivat aamulla talon piirittämisen.

Poliisin valtauksessa talosta löytyi salakätkö, johon piiloutuneet veljekset aloittivat tulitaistelun ja poliisi vetäytyi piiritysasemiin.

Käänne tapahtui iltapäivällä, jolloin Ülo Voitka sai tarpeekseen ja antautui. Velimies Aivar tuli ulos tunnin mietiskelyn jälkeen. Kukaan ei vahingoittunut.

STT-MH
3.3.2000


Ulkomaat -sivulle