Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Joka viides lapsi kokee vanhempiensa avioeron ennen aikuistumistaan

Vaikka avioerot ovat viime aikoina lisääntyneet, viisi kuudesta suomalaisesta lapsesta asuu kahden vanhemman perheessä. Näiden lasten vanhemmista 85 prosenttia on naimisissa ja 15 prosenttia asuu avoliitossa.

Kesäkokin on syytä muistaa hyvä hygienia

Suomen kesä on ulkokokkauksen kulta-aikaa, mutta yöttömässä yössäkään ei kannata unohtaa vanhan sananlaskun viisautta: puhtaus on puoli ruokaa.

Makkaraa kevyesti grillaten

Kesällä grilli käy kuumana ja suomalaisten mökkilomilla makkara poikineen tirisee kuumilla hiilillä.

Kesäkilot pysyvät kurissa lasin sisältöä tarkkailemalla

Lämmin kesäsää houkuttelee linjojaan tarkkailevatkin nauttimaan runsaasti nesteitä. Ja niin pitääkin tehdä, kun vain muistaa että juomissa voi piillä reilusti kaloreita.

Hyvästi korkkivikainen viini

Viinin paha maku korkkivian takia on EU:n komission mukaan pian taaksejäänyttä aikaa.

Merikarttojen jalat ja sylit historiaan

Suomen vesireiteillä ei enää mittailla jalkoja ja sylejä, kun staabikapteeni Liljebergin sata vuotta sitten tekemiin mittauksiin perustuva Keiteleen merikartta jää pois käytöstä.

Ihmisgeenit kartoitettu - tieto kaikkien ulottuville

Kansainväliset tutkijaryhmät eri maissa vahvistivat maanantaina kartoittaneensa ensimmäisen kerran ihmisen lähes kaikki geenit.

Viikon pelidemo: Steel Panthers - World At War

Matrix Games levittää web-sivuillaan täydellistä ja ilmaista peliä nimeltä Steel Panthers: World At War.

Pentti on pääkaupungin hauskin bussikuski

Pentti Hartikainen, 55, on pääkaupungin kenties hyväntuulisin bussikuski. Keskimäärinhän kuljettajat ovat lähes yhtä myrtsejä kuin matkustajatkin, mutta Pentti on merkillinen poikkeus.

Sukupuolet sotivat nyt sähköpostilla

Huumori leviää yhä vilkkaammin myös sähköpostitse. Kaveripiiriä on näin kätevä informoida pitkilläkin luetteloilla siitä, mikä on naisen ihanneikä, joko miehen tai naisen kannalta, tai mitä naisen elämän ihanuuksia mies ei koskaan tule tuntemaan.

Impattavaan butaaniin menehtynyt lähivuosina kuusi nuorta

Imppaamiseen käytettyyn butaaniin on Suomessa menehtynyt kuusi 15-21-vuotiasta nuorta vuosina 1996-99. Uhrien joukossa on yksi nuori nainen ja kaksi ala-ikäistä poikaa.

Punkki on pieni mutta piinallinen seuralainen

Keskikesän aika on myös puutiaisten juhlaa; riski saada heinikosta kyytiin kiusallinen seuralainen on suurin juuri sydänkesällä.

Kesän kaivaukset vahvistavat käsitystä Susiluolan alkuperästä

Tämän kesän arkeologiset kaivaukset ovat varmistaneet käsitystä Karijoen ja Kristiinankaupungin rajalla sijaitsevan Susiluolan alkuperästä. Susiluola on ainoa Suomesta löydetty paleoliittinen asuinpaikka. Asutusta luolassa on ollut viimeistä jääkautta edeltäneellä jäättömällä kaudella yli 100 000 vuotta sitten.

Päivä kidutusta vastaan

YK:n kansainvälistä kidutuksen vastaista päivää vietettiin maanantaina yli 70 maassa. Nyt kolmatta kertaa järjestetty kampanja on omistettu kaikille kidutuksen uhreille. Tämän vuoden teemana on parantaminen: kidutustrauman korjaaminen ja eläytyminen uhrin kokemusmaailmaan.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun