Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysViikon pelidemo: Steel Panthers - World At WarMatrix Games levittää web-sivuillaan täydellistä ja ilmaista peliä nimeltä Steel Panthers: World At War.


SP:WAW on kuin jatko-osa SP sarjalle. Peliin on otettu ykkösosan toisen maailmansodan tunnelma sekä kakkos- ja kolmososan pelattavuus.

SP:WAW sijoittuu toisen maailmasodan taisteluihin, vuosiin 1930-1949. Mukana on kaikki sotaan osallistuneet, kaksikymmentä seitsemän maata, omilla kalustoillaan. Taisteluja käydään Venäjältä aina Tyynenmeren saarille.

Pelissä on yli viisikymmentä tehtävää ja kolme pitkä kampanjaa. Pelata voi tietokonetta vastaan, kaverin kanssa samalla koneella tai kaksinpelinä Internetin kautta.

Myös lähes unohdettu "korppupeli" on mukana. Pelaaminen tapahtuu tiedostoja vaihtamalla, levykkeellä tai sähköpostina. Kyseistä moodia voidaan pelata joko avoimena tai salasanalla suojattuna.

Siirrot vuorotellen

Kaikki Steel Panthersit ovat vuoropohjaisia, eli pelaajat tekevät siirtonsa vuorotellen. Tämä mahdollistaa myös edellä mainitun korppupelaamisen.

Pelaaja, joka on siirtovuorossa siirtää yksikköjään haluamiinsa paikkoihin. Sekä liikkuminen että ampuminen on rajoitettu. Jos pelaaja haluaa liikuttaa yksikköä maksimimäärän, ammusten määrää vähenee. Kannattaakin harkita ampuuko vai liikkuuko.

Pelikenttä on jaettu ruutuihin, heksoihin. Käskyt annetaan hiirellä klikkaamalla kentän jotakin heksaa. Täysin vapaa liikkuminen muiden pelityylin pelien tapaan ei onnistu, mutta rajoitus ei haittaa mitenkään pelaamista.

Sekä liikkumista että ampumista rajoittaa kentällä olevat rakennukset sekä puut ja pensaat. Mitä avoimempi kenttä on, sitä enemmän on myös tankeille käyttöä. Tiheäpuisella kentällä jalkaväkijoukot ovat ratkaisevassa asemassa.

Yksiköt ja joukot valmiina

Tehtävissä on yksiköt ja joukot annettu pelaajille valmiiksi, joten niitä ei tarvitse rakennuttaa erikseen pelin aikana. Myöskään yksiköitä ei voi ostaa lisää.

Tehtävä on suoritettava määrätyllä yksikkömäärällä, eikä tehtävää voida runnoa läpi ylivoimaa hyväksi käyttäen.

Tehtävän onnistuminen lasketaan sekä voitettujen etappien että tappioiden perusteella. Vaikka suurin osa etapeista on vastustajan hallussa, voi pelaaja voittaa taistelun pienemmillä miestappioilla.

Satunnaisia kampanjoita pelatessa pelaaja voi ostaa tehtävän alussa yksiköitä joilla kanmpanja suoritetaan.

Onnistuneet äänet

Pelin mukana tulee PDF-muodossa oleva laaja ohjetiedosto. Myös tiedoston lukuohjelma, Adobe Acrobat Reader 4.0, on pelin asennuspaketissa mukana.

Resoluutiona käytetään joko 640*480 tai 800*600 tiloja. Grafiikka on keskinkertaista ja kentällä on paljon yksityiskohtia. Joissain tilanteissa ruudulla on liikaa toimintaa samassa paikassa ja se aiheuttaa grafiikan puuroutumista. Omat ja viholisen yksiköt erottuvat kentiltä hyvin.

Äänet ovat onnistuneet erittäin hyvin. Eri aseiden tehokkuus erottuu jo äänestä ja ääniin on saatu sekä kaikua että kolmiulotteiusuuttta.

Laitteisto: Pentium-tason prosessori, 32 Mb RAM (64 Mb suositellaan), Win 95/98, DirectX 6.1, SVGA-näytönohjain, äänikortti.

Steel Panthers: World At War on vaativa, mutta antoisan haasteellinen strategiapeli.

MIKA KULMALA
30.6.2000


Ajassa -sivulle