Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Suomeen tulossa 22 matkakeskuksen verkko

Suomen ensimmäinen matkakeskus avattiin Seinäjoella tämän kuun puolivälissä. Matkakeskuksessa matkaaja saa kaikki matkaansa koskevat palvelut samasta pisteestä.

Maanpuolustus uudistuu, mutta selkeät linjaukset puuttuvat

Liike-elämästä tuttua tulosohjausmallia on viime aikoina sovellettu myös puolustusvoimien toiminnassa. Puolustushallinnon tulosohjauskykyä mitattiin puolustusministeriön tilaamassa laajassa arviointiyössä. Työssä selvitettiin perusteellisesti ministeriön omaa sekä puolustusvoimien kykyä hyödyntää 90-luvulla valtionhallinnossa käyttöön otettua tulosajattelua.

Saattohelikoptereiden tarve ilmiselvä

Puolustusvoimien apulaismaavoimapäällikkö, prikaatikenraali Heikki Tilander pitää saattokoptereiden tarvetta kuljetushelikoptereiden suojaksi ilmiselvänä.

Adolf Ehrnrooth - muistot menneeltä vuosisadalta

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth on ollut usean teoksen päähenkilö, kun Suomen kohtalon hetkiä viime sotien ajalta on tuotu esiin erilaisissa dokumenteissa ja sotakirjallisuudessa. Hänhän on kiistaton sotasankari.

Terveyskeskusten pahin ruuhka-aika alkanut

Terveyskeskusten pahin ruuhka-aika on alkanut kaikkialla Suomessa. Lääkäreiden vastaanottoaikoja voi joutua odottamaan jopa viikkoja. Myös päivystykset ovat ruuhkaisia juhannuksesta aina elokuun puoliväliin saakka, vaikka kesäisin palvelujen tarve yleensä vähenee.

Tupakansavulle altistuvat otetaan työsuojelun erityistarkkailuun

Tupakkalaki uudistuu jälleen heinäkuun alussa. 1.7. Suomi luokittelee tupakansavun syöpävaaralliseksi aineeksi ensimmäisenä ja ainoana maana Euroopassa.

Heroiiniriippuvaisten hoito ruuhkautunut

Heroiiniriippuvaisten hoito on ehtinyt ruuhkautua pahoin ennen hoitomahdollisuuksien laajentumista heinäkuun alussa.

Suomalaiset mukana EUREKAn strategisissa projekteissa

Suomalaiset ovat aktiivisesti mukana eurooppalaisessa EUREKA-projektissa. Suomalaiset osallistuvat lähes 50 erilliseen projektiin, joiden kokonaiskustannukset nousevat ennätysmäiseen 142 miljoonaan euroon. Suomalaiset ovat erityisesti mukana informaatioteknologian strategisissa projekteissa.

Kännyköiden sähkömagneettisista kentistä ei löytynyt yhteyttä yliherkkyysoireisiin

Työterveyslaitoksen matkapuhelintutkimuksessa ei voitu osoittaa selvää yhteyttä koehenkilöiden yliherkkyysoireilun ja matkapuhelinten radiotaajuuskenttien altistumisen välillä. Tutkimustesteissä koehenkilöt tunsivat terveyshaittoja myös silloin kuin matkapuhelin oli kiinni.

Nuorimmat soittavat huvikseen, opiskelijat asioista

Lasten ja nuorten matkaviestinten käyttö lisääntyy iän mukana niin puhelujen kuin tekstiviestienkin suhteen. Suurin tekstiviestien käyttäjäryhmä ovat lukio- ja ammattikoululaiset. Opiskelijat käyttävät heitä vähemmän tekstiviestejä.

Euroopan-matkailija välttää ensi vuonna passintarkastukset

Ensi kesänä EU-maihin lomamatkalle lähtevä suomalainen huomaa viimeistään lentokentällä tai satamassa jotakin uutta. Passia tai henkilöllisyystodistusta ei enää kysytä rajalla.

Pro Karelia: Luovutetussa Karjalassa 426 000 asukasta

Karjala-keskustelu jatkuu Suomessa Venäjän presidentti Vladimir Putinin jyrkistä puheista huolimatta.

Suurten purjelaivojen odotetaan kiinnostavan jopa puolta miljoonaa katsojaa

Helsingin Pohjoisrannan ja Katajanokan kanavarannan laiturit täyttyvät heinäkuun puolessa välissä suurista purjelaivoista ja niitä ihailevasta yleisöstä. Tall Ships' Race -tapahtuman odotetaan houkuttelevan rannoille jopa 500 000 katsojaa.

Kestävän yhdyskunnan käsikirja valmistui

Kestävää yhdyskuntaa kuvaava käsikirja on ilmestynyt. Se esittelee nykytiedon mukaan parhaat yhdyskuntien kestävää kehitystä ja ympäristöongelmien hallintaa tukevat tekniikat ja ratkaisut. Kirja on tiettävästi laatuaan ensimmäinen kestävän yhdyskunnan käsikirja.

Sellu- ja paperiteollisuuden päästöjen seurannassa eroja

Suomen sellu- ja paperitehtailla on enemmän ja pääosin tiukempia lupaehtoja kuin Ruotsissa.

Suomenlahden kansallispuiston lintujen kuolinsyy mysteeri

Suomenlahdella tapahtuneiden lintukuolemien lopullinen syy saattaa jäädä selvittämättä. Alkuviikosta itäisimmän Suomenlahden kansallispuiston alueelta löytyi lisää kuolleita ruokkeja.

Veroehdotus joudutaan usein palauttamaan

Suuren osan palkansaajista ei enää tarvitse täyttää veroilmoitusta. He saavat sen sijaan postissa veroehdotuksen, jossa kerrotaan verohallinnon tiedossa olleet tulot, varat ja vähennykset, joiden perusteella verot on laskettu. Loput palkansaajista täyttävät edelleen vuoden alussa veroilmoituksen, joka lähetetään verohallintoon.

Vrouw Marian löytäjät etsivät nyt hopeaprikiä

Vrouw Marian hylyn löytäneet sukeltajat ovat ryhtyneet etsimään uutta "aarrelaivaa" Jussarön edustalta.

Sivun alkuun