Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysViikon varrelta - ulkomaat lyhyestiYK:n turvallisuusneuvosto: Israelin vetäydyttävä Libanonin rajalta

YK:n turvallisuusneuvosto vaati Israelia vetäytymään omalle alueelleen Israelin ja Libanonin rajalla.

Diplomaattilähteet kertoivat, että YK:n UNIFIL-rauhanturvajoukot löysivät maiden rajalta viidestä kuuteen kohtaa, joissa Israel edelleen loukkaa maiden välille sovittua rajalinjaa. YK vetosi molempiin maihin sen vetämän rajalinjan kunnioittamiseksi. YK-joukkojen raportti julkistettiin maanantaina.

Israel vetäytyi toukokuussa 22-vuotisen miehityksen päätteeksi eteläisestä Libanonista. Libanonin ja Israelin välillä on kuitenkin ollut kiistaa siitä, rikkooko Israel edelleen joissain kohdin Libanonin rajaa. Libanon on valittanut rajaloukkauksista yhteensä 17 kohdassa.


Tiedemiehet: Omanista löydetty meteoriitti peräisin Marsista

Omanin aavikolta löydetty tumma, pesäpallon kokoinen kivi on uusin Marsista peräisin olevaksi varmistettu meteoriitti. Asiasta kertoi Tennesseen yliopiston geologi tohtori Larry Taylor.

Tähän mennessä maasta on löydetty 14 alkuperältään marsilaista meteoriittiä. Tämän uusimman löysivät yksityiset arvokivien metsästäjät helmikuussa. Se päätyi Venäjän kautta Yhdysvaltoihin tutkimuksiin, jotka jatkuvat edelleen.

Suurin osa Marsista peräisin olevista meteoriiteista on löydetty Etelänavalta. Niin myös nimellä Allen Hills 84001 tunnettu kivi, jonka eräät tutkijat vuonna 1996 arvelivat tuoneen mukanaan merkkejä elämästä naapuriplaneetallamme.

Koonnut: IKK
30.6.2000


Ulkomaat -sivulle