Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys

Viikon äänestysTarvitaanko Estonian uppoamisen jatkotutkimuksia?

Amerikkalainen sukeltajaryhmä on päättänyt aloittaa tutkimukset onnettomuusalus Estonian uppoamisesta elokuun alussa, koska "uppoamiseen liittyy epäselviä asioita". Sukellusaloitteen tehnyt Gregg Bemis Jr on ehdottanut yhteistyötä Ruotsin hallitukselle toivoen saavansa hallitukselta tutkimuksiinsa sekä taloudellista että tiedollista tukea.

Bemis on toiminut kansainvälisessä merionnettomuuksia tutkivassa Society of Naval Architects and Marine Engineers -järjestössä. Järjestöä pidetään asiantuntevana, mutta kalliina eikä aina humanitäärisistä syistä toimivana.

Estonian ympärille on julistettu hautarauha, jota Ruotsin, Viron ja Suomen hallitukset aikovat suojella. Bemisin mielestä sopimus hautarauhasta ei sido häntä, koska hylky makaa kansainvälisillä vesillä.

Pitäisikö Sinun mielestäsi asianomaisten maiden hallitusten antaa taloudellista ja tiedollista tukea Estonian uppoamisen jatkotutkimuksiin?

Äänestyksen tulos:


Rajavalvonnan lieventäminen saa kannatusta

Viime viikolla kysyimme, pitäisikö Schengenin sopimuksen mukaista rajavalvontaa lieventää.

Verkkouutisten lukijoiden lievä enemmistö eli 62 vastaajaa on valvonnan lieventämisen kannalla. Ensi maaliskuussa Suomessa voimaan astuvaa käytäntöä ei pidä hyvänä 46 vastaajaa. Kolmella vastaajalla ei ollut kantaa asiaan.

IKK
1.7.2000


Etusivulle