Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTapahtui näinä päivinä...Vähemmän pieni merenneito

Norjalainen kahden lapsen äiti, 37-vuotias Line Öxnevad se vasta varsinainen pyrstötähti onkin.

Line on toiselta ammatiltaan merenneito, joka on palkattu Lyse-vuonoon istumaan kiven päällä. Hän on sonnustautunut ainoastaan vaaleaan peruukkiin ja vyötäröstä alaspäin kropan peittävään suomu-pyrstö -yhdistelmäasuun.

Merenneito on hämmästyttänyt vuonossa liikkuvia jo usean kesän ajan. Line kertoo, että suhtautuminen merenneitoon vaihtelee. Innokkain vuonomatkaaja, yllättäen miespuolinen, oli hypännyt veneestään ja uinut merenneidon luo. Suurin osa tyytyy kuulemma tuijottamaan ja hurraamaan.

Öxnevad, joka työskentelee myös merenneidon asumusta lähellä olevassa stavangerilaisessa sairaalassa, on ylpeä merenneitoudestaan.

- Merenneitoja on vain kaksi. Minä ja Kööpenhaminan Pieni merenneito, Line toteaa viitaten Hans Christian Andersenin sadun inspiroimaan patsaaseen.


Mustakaavut rynnivät listakärkeen

Kaikille mustakaapuisille ortodoksimunkeille ei bysanttilainen hyminä riitä. Keski-Kreikassa sijaitsevan luostarin hemmot ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja alkaneet tehdä - rockia!

Ja rockin pariin ajauduttuaan munkit myös irrottelevat oikein kunnolla. Esimerkiksi kappaleessa Anarchy And Rock vilahtelee sellaisia sanoja kuin raha, huumeet, aseet ja vallankumous.

Kotimaassaan munkit ovat jo hurjassa suosiossa, kohta jo varmaan vallan teini-idoleita. Albumi I Learned To Live Free myllertää listoilla, ja sen myyntiluvut lähestyvät jo platinastatusta.

Munkkiorkesterin ykkösmustakaapu on isä Pandeleimon, 27. Kaavun liepeet hulmuten hän laulaa värisevällä äänellään levyn kaikki kymmenen kappaletta.

Pandeleimon on harjaantunut muusikko, joka tuli luostarin asukkaaksi kaksi vuotta sitten.

Koonnut: IKK
30.6.2000


Ulkomaat -sivulle