Pääkirjoitus | Politiikka | Kotimaa | Talous | Ulkomaat | Ajassa | Kolumnit | Sisältö

  • Etusivu
  • Ajanviete
  • Päivän sää
  • TV-ohjelmat
  • Viikon äänestys
  • Rekisteröidy
  • Arkisto
  • Haku Verkkouutisista:



    Ulkomaat

    Ruotsin keskustapuolue käy henkiinjäämistaistelua

    Suomen keskustan ruotsalainen veljespuolue kahlaa hetteisessä, lähestulkoon ylipääsemättömässä suossa: kannatus nilkuttaa alla parlamenttiin vaadittavan rajan, puoluetta syytetään aatteettomuudesta ja näköalattomuudesta ja kuluneiden kahden vuoden aikana sen palveluksesta on eronnut toistakymmentä palkollista, viimeksi alkuviikosta puoluesihteeri.

    Kambodzhan senaatti hyväksyi lain punakhmerien oikeudenkäynnistä

    Kambodzhan parlamentin ylähuone eli senaatti hyväksyi maanantaina lain erityistuomioistuimesta, jossa Punaisten khmerien entistä johtoa on määrä syyttää kansanmurhasta.

    Tanskan Häkkerup Kosovon YK-hankkeen johtoon

    Tanskan entinen puolustusministeri Hans Häkkerup aloitti maanantaina työt YK:n hallinnon uutena johtajana Kosovossa. Hän lupasi johtaa väkivallan kurimuksessa olevan maakunnan kohti ensimmäisiä sodan jälkeisiä parlamenttivaaleja.

    Tallinnan eläintarhalla vuosi armonaikaa

    Tallinnan eläintarhaa uhkaa sulkeminen, elleivät sille osoitetut investointirahat nopeasti kymmenkertaistu, sanoo eläintarhan johtaja Mati Kaal.

    Australialaistutkijat keksivät vahingossa tappajaviruksen

    Australialaiset tutkijat ovat kertoneet keksineensä sattumalta mahdollisesti tappavan viruksen. Tiedemiehet pelkäävät nyt, että vääriin käsiin joutuessaan keksintö saattaa edistää biologisten aseiden kehittelyä.

    Kansainvälinen protestiliike Attac laajentui Ruotsiin

    Markkinavoimien ehdoilla tapahtuvaa globalisaatiota vastustava protestiliike Attac aloitti viikonvaihteessa toimintansa Ruotsissa suuren mielenkiinnon saattelemana.

    Milosevic kummittelee kauan Serbian päivänpolitiikassa

    Lokakuussa vallasta syösty presidentti Slobodan Milosevic kummittelee vielä pitkään Jugoslavian päivänpolitiikassa, vaikka sekä Jugoslavian liittovaltion että pian myös Serbian hallinto on siirtynyt demokraattisen opposition DOS:in käsiin.

    Suomi globalisaation kärkijoukossa

    Suomi ja muut pohjoismaat ovat maailman kärkeä, kun mitataan eri maiden globalisoitumisen eli maapalloistumisen astetta. Yhdysvalloissa on kehitetty ns. globalisaatioindeksi, jolla on ensimmäistä kertaa pyritty mittamaan maiden välisiä eroja.

    YK: Sodat ja kuivuus nälänhädän syitä 2001

    Sodat ja kuivuus aiheuttavat vuonna 2001 nälänhätää, arvioi YK:n ruokaohjelma WFP. Maailmassa on ainakin 830 miljoonaa aliravittua ihmistä, joista suurin osa asuu kehitysmaissa, arvioi järjestö.

    Ruotsissa 85 000 köyhää lapsiperhettä

    Joka kahdestoista ruotsalaislapsi elää pitkäaikaisesti köyhässä perheessä. Asiantuntijoiden mukaan Ruotsin 90-luvun asuntopolitiikka on tehnyt 85 000 köyhästä lapsiperheestä entistä köyhempiä.

    Karjalle jättimääriä antibiootteja Yhdysvalloissa

    Amerikkalaisfarmeilla kanoille, sioille ja naudoille syötetään arviolta 55 miljoonaa kiloa antibiootteja vuodessa. Antibioottien käyttö karjankasvatuksessa lisääntyy kaiken aikaa, sillä viitisentoista vuotta sitten eläinantibiootteja käytettiin noin 35 miljoonaa kiloa.

    Euroopan unionissa 377,6 miljoonaa asukasta

    Euroopan unionin väkiluku kasvoi Eurostatin julkistamien ennakkotietojen mukaan viime vuonna hieman nopeammin kuin vuotta aiemmin. Vuoden 2001 alkaessa EU:n väkiluku nousi 377,6 miljoonaan henkilöön, arvioi Eurostat.

    Hallitusovi paukkaa tiheään Saksassa

    Saksan maatalous- ja terveysministerit olivat hullun lehmän taudin ensimmäiset ministerituhrit Euroopassa. Vaihtuvuus liittokansleri Gerhard Schröderin hallituksessa on kuitenkin melkoinen: jo seitsemän ministeriä 16-jäsenisestä hallituksesta on jättänyt paikkansa syksyn 1998 jälkeen.

    Hongkongin erityisasema puheenaiheena Falun Gongin kokouksen vuoksi

    Hongkongin erityisasema noussee jälleen puheenaiheeksi viikonloppuna, kun Kiinassa kielletty uskonlahko Falun Gong aloittaa maailmankokouksensa kaupungissa. Kiinalle myötämieliset lehdet ovat jo ehtineet arvostella sitä, että Hongkongin hallitus on suostunut kokouksen pitämiseen.


    Sivun alkuun