PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Lasten laskettelukypärä pois myynnistä

IKK, 22.3.2002


Maahantuoja vetää vapaaehtoisesti pois myynnistä Kuluttajaviraston Ruotsissa testauttaman lasten laskettelukypärän. Kypärässä havaittiin useita puutteita.

Top-Sport –liikkeissä myydyn Ski Point URS-003 -merkkisen laskettelukypärän iskunvaimennuskyky ei testien mukaan ole riittävä. Myös leukahihnan lukkolaite rikkoontui testissä.

Hihnassa on lisäksi erillinen leukakuppi, jota laskettelukypärille tarkoitettu standardi ei kuitenkaan salli. Kypärää on ollut myynnissä sinisenä, mustana ja punaisena.

Kuluttajavirasto testautti kypärän Ruotsissa SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut -testauslaitoksessa. Testissä todettiin, että kypärä ei täytä henkilönsuojaimille asetettuja turvallisuusvaatimuksia eikä se suojaa riittävästi, jos sattuu onnettomuus.

Maahantuoja Top-Sport Oy on ilmoittanut poistavansa kypärän markkinoilta vapaaehtoisesti. Kuntien terveystarkastajat valvovat, että kypärän myynti kaupoissa lopetetaan.

Kypärän valmistaja on taiwanilainen Amethy International Corp. Top-Sport veti marraskuussa pois markkinoilta saman valmistajan Turbine Pro –merkkisen rullaluistelukypärän, jonka iskunvaimennuskyky ei myöskään ollut riittävä.

Ski Point URS-003- tai Turbine Pro -merkkisen kypärän ostaneet kuluttajat saavat rahansa takaisin palauttaessaan kypärän ostopaikkaan. Rahat saa takaisin ilman kuittiakin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake