PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Panimoalan kunniaksi neljä uutta olutta

FF-IA, 10.4.2002


Panimoliiton perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kotimainen oluttarjonta lisääntyy neljällä uudella oluella. Kukin liiton jäsenyritys Hartwall, Olvi, Pirkanmaan Uusi Panimo - PUP ja Sinebrychoff on valmistanut yhden juhlavuoden oluen.

Juhlaoluet on valmistettu kunnioituksella suomalaista panimoperinnettä kohtaan. Ne monipuolistavat kotimaista oluttarjontaa ja ovat oiva esimerkki suomalaisesta oluenvalmistuksen taidosta.

Jokaisessa oluessa on omat erityispiirteensä, jotka on saatu aikaan raaka-aineiden käytöllä ja valmistustavoilla. Oluista kolme on valmistettu pohjahiivamenetelmällä ja yksi pintahiivamenetelmällä.


Vain Alkoista ja ravintoloista

Juhlavuoden oluet ovat alkoholipitoisuudeltaan vahvoja, ja niitä myydään Alkon myymälöissä ja valikoidusti myös ravintoloissa. Oluet ovat saatavilla 0,33 tai 0,5 litran ruskeissa palautuspulloissa.

Hartwall Roggenbier on rukiista valmistettu miedosti humaloitu pohjahiivaolut. Maultaan se on pehmeän viljainen ja aromikas ja väriltään punertava. Kantavierreväkevyys on 13,5 painoprosenttia ja alkoholipitoisuus 5,7 tilavuusprosenttia.

Olvi Juhlaolut on perinteisellä käymisellä valmistettu erikoishumaloitu pohjahiivaolut. Olvi Juhlaoluessa on enemmän maltaita ja enemmän makua ja tuoksua. Kantavierre on 12 painoprosenttia ja alkoholipitoisuus 5,5 tilavuusprosenttia.

PUPin Kellari on täyteläinen perinteisellä ammattitaidolla parhaista maltaista valmistettu tumma pohjahiivaolut. Se on suodattamaton ja täysmaltainen. Kantavierre on 12,9 painoprosenttia ja alkoholipitoisuus 5,7 tilavuusprosenttia.

Sinebrychoffin Ruunu-olut on raikkaan hedelmäinen ja esterimäinen vaalea pintahiivaolut. Siinä on korkea katkeropitoisuus ja samppanjamaista kuplivuutta. Kantavierre on 11,8 painoprosenttia ja alkoholipitoisuus 5,5 tilavuusprosenttia.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake