PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Tulevaisuuden kasvikset maidon veroisia kalsiumlähteitä?

FF-IA, 17.4.2002


Tomaatti, peruna ja muut tutut kasvikset saattavat tulevaisuudessa olla lähes maidon veroisia kalsiumin lähteitä.

Yhdysvaltalaisen lasten ravitsemuksen tutkimuskeskuksen kasvifysiologit ovat nimittäin keksineet keinon, jolla kasvisten kalsiumpitoisuus voitaisiin saada nousemaan huomattavasti tavanomaista suuremmaksi.

Tutkijat havaitsivat, että CAX1-nimisen proteiinin aktivoiminen pienen ruohokasvin soluissa kasvatti kalsiumpitoisuutta kasvin lehdissä ja juurissa 30-100 prosentilla.

Tutkijaryhmä pitää onnistumistaan ruohokasvilla tehdyissä kokeissa rohkaisevana ja uskoo, että havainto on tärkeä askel kohti runsaasti kalsiumia sisältävien kasvien kehittämistä.

Todellinen testi on heidän mielestään kuitenkin se, onnistutaanko uutta tietoa käyttämään tomaatin, perunan ja muiden suosittujen kasvisten kalsiumpitoisuuden lisäämisessä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake