PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

OQO esitteli taskukirjan kokoisen tietokoneen

VERKKOTIE-IKK, 17.4.2002


Melko tuntematon sanfranciscolainen yritys OQO on esitellyt taskukirjan kokoisen kannettavan tietokoneen, New York Times kertoi keskiviikkona.

Tietokoneeseen on pakattu prosessori, muisti, akku ja tietojen tallennusyksikkö. 1100 euroa maksava tietokone ilmestyy markkinoille ensi syksynä tai talvena, ja se toimii kuten yksittäinen kämmenmikro. Sitä voidaan käyttää myös perinteisellä tavalla kiinnittämällä siihen täysikokoinen näppäimistö, hiiri ja monitori.

Nykyiset kämmentietokoneet toimivat Palm OS -käyttöliittymällä tai Microsoft Pocket PC -käyttöliittymällä, ja ne tulevat toimeen ainoastaan vastaavien käyttöjärjestelmien kanssa.

Kannettava OQO menee askeleen edelle toimiessaan kaikkien käyttöjärjestelmien kanssa.

- Tämä on kokonainen Windows XP-tietokone, joka mahtuu taskuusi, OQO:n varatoimitusjohtaja Colin Hunter sanoi.

- Pöytämikrot ovat lähes kuolleet. Useimmat ihmiset haluavat tietokoneen, jota voivat kanniskella mukanaan, Hunter jatkoi.

12,7 senttiä leveä ja 7,6 senttiä korkea laite käyttää Windows XP-käyttöjärjestelmää Transmetan yhden gigatavun Crusoe-prosessorilla. Se sisältää myös 256 megatavua muistia ja kymmenen gigatavun kovalevyn, sekä kaksi langatonta verkkoyhteyttä. Tietokoneen akku kestää kolmesta kahdeksaan tuntia, käytöstä riippuen.

OQO käy parhaillaan neuvotteluja lisenssisopimuksesta elektroniikkayhtiöiden kanssa, jotka voisivat valmistaa ja markkinoida taskutietokonetta. Laitteen valmistus ja myyminen OQO-tuotemerkin alla on myös mahdollista.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake