PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Lapset kärsimättömiä Internetin käyttäjiä

VERKKOTIE-IKK, 18.4.2002


Lapset saattavat osata enemmän Internetin käyttöä kuin heidän vanhempansa, mutta voivat turhautua yhtä helposti huonosti suunniteltujen verkkosivujen vuoksi, Britannian yleisradio BBC kertoi keskiviikkona.

Nielsen Norman Groupin tekemän tutkimuksen mukaan lapset käyttävät monenlaisia verkkosivuja.

Usein lapsille suunnatuilla verkkosivuilla olevat soittokellot ja vihellykset eivät välttämättä tee vaikutusta lapsiin.

- Tutkimuksemme vakuutti meidät, että useimmat lapsille suunnatut verkkosivut on rakennettu perustuen kansanperinnetietoon siitä, miten lapset oletettavasti käyttäytyvät, verkkosivujen suunnittelija Jakob Nielsen kertoi.

- Vaikka tiedetään, että lapset rakastavat animaatioita ja ääniefektejä, nämäkään eivät välttämättä säilytä heidän huomiotaan sivuilla, varsinkaan jos lapset eivät ymmärrä asioita, tai he joutuvat eksyksiin verkkosivuilla, Nielsen jatkoi.

- Kuten aikuiset, myös lapset sulkevat nopeasti ikkunan ja etsivät muuta tekemistä, Nielsen sanoi.

Lapset muodostavat nopeasti kasvavan ja tärkeän ryhmän Internetissä.

Datamonitorin mukaan 65,3 miljoonaa 5-17-vuotiasta lasta voi käyttää Internetiä kotoa käsin Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa, ja 54,1 miljoonaa lasta pääsee Internetiin koulussa.

Tutkimuksen mukaan lapset rakastavat vuorovaikutteisuutta ja etsivät usein sivuilta interaktiivisia kohteita.

Verkkomainostajat ovat varmasti iloisia kuullessaan, että lapset eivät tee juuri lainkaan eroa mainoksien ja muiden kohteiden välillä Internetissä. Lapset napauttavat hyvin usein hiirellä verkkomainoksia.

Tutkimuksen mukaan pojat ärsyyntyvät usein runsassanaisista sivuista, kun taas tytöt pitävät ohjeista. Pojat tykkäävät viettää aikaa yksin tietokoneen ääressä, kun taas tytöillä on usein ystävä mukana.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake