PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Amerikkalainen valitsee luomun terveyssyistä

FF-IA, 23.4.2002


Yhdysvalloissa suurin osa luomua syövistä kuluttajista valitsee kyseisen tuotteen, koska uskoo sillä olevan terveydellisiä vaikutuksia. Samoin kuin vitamiinien syömisen tai kalorien vähentämisen, myös luomuruuan uskotaan pidentävän elinikää.

Tämä ilmenee luomualalla toimivan Walnut Acres -yhtiön tekemästä tutkimuksesta. Siihen haastateltiin tuhatta yli 18-vuotiasta amerikkalaista maaliskuussa.

Tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä amerikkalaisesta uskoo, että elämäntavat vaikuttavat elämän pituuteen. Lähes 60 prosenttia kertoo ajattelevansa tulevaisuutta tehdessään ruokaa koskevia valintoja. Useimmille mainitut seikat yhdistyvät luomuruuassa.

Yli puolet amerikkalaisista uskoo, että luomuruoka ja -virvokkeet ovat vastaavia tavanomaisia terveellisempiä. Yhtä moni on sitä mieltä, että lapsuudessa nautitut luomuruuat ja -juomat suojaavat myöhemmiltä terveysongelmilta.

Walnut Acresin tekemän tutkimukseen mukaan noin puolet amerikkalaisista ostaa luomuruokaa tai -virvokkeita ainakin satunnaisesti. Neljä kymmenestä amerikkalaiskuluttajasta uskoo, että luomun osuus heidän ruokavaliostaan kasvaa seuraavien viiden vuoden aikana. Luomun kulutus kasvaa erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa.

Yhdysvaltain luomuelintarvikkeiden markkinat ovat viime vuosian kasvaneet 24 prosentin vuosivauhdilla Vuonna 2000 luomuruokaa ja -virvokkeita myytiin kahdeksan miljardin dollarin arvosta. Vuonna 2005 myynnin arvioidaan kasvavan 20 miljardiin dollariin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake