PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Lintuharrastajilla lauantaina "Tornien taisto"

IKK, 3.5.2002


Lintutorneissa ja niiden liepeillä riittää lauantaina vilskettä, kun lintuharrastajat kokoontuvat tämänvuotiseen Tornien taisto -kilpailuunsa. Kisassa joukkueet yrittävät havaita kahdeksan tunnin kuluessa mahdollisimman monta lintulajia.

Tempauksen järjestää BirdLife Suomi yhdeksännen kerran. Tornien taisto -lintuharrastuspäivän ennakoidaan houkuttelevan tuhatmäärin linnuista kiinnostuneita ihmisiä lintutorneihin eri puolilla Suomea.

Yli 600 lintuharrastajaa kisailee 138 lintutornilla, ja lintupaikoille odotetaan lisäksi runsaasti yleisöä nautiskelemaan linnuista, kevätpäivästä ja eväistä. Tapahtumalla kerätään varoja linnustonsuojeluun.

Tornien taistossa 3-8 hengen joukkueet kilvoittelevat yleisön avustamina Hangosta Enontekiölle. Joukkueet yrittävät havaita mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kello 5-13 välisenä aikana.

Joukkueet valitsevat itse lintutornin, josta osallistuvat kilpailuun ja joukkueesta vähintään kahden henkilön on tunnistettava laji, jotta sen voi hyväksyä kilpailussa havaituksi. Atrappeja kisassa ei saa käyttää.

Lajien laskenta ei silti ole Tornien taiston päätavoite, vaan tärkeintä on viettää mukavaa keväistä retkipäivää ja perehtyä lintuharrastuksen saloihin. Viime vuonna taistossa havaittiin yhteensä peräti 201 lintulajia, eniten lajeja nähtiin neljältä länsirannikon tornilta, 107 lajia.

Tornien taiston havaintopisteet ovat näkyvissä BirdLife Suomen kotisivuilla samoin kuin kilpailun tulokset, jotka julkaistaan lauantaina kello 18 mennessä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake