PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

Coca-Colan juhlanäyttely avautuu Postimuseossa

IA, 16.5.2002


Coca-Cola juhlii tänä vuonna 50-vuotistaivaltaan Suomessa. Vuosipäivän kunniaksi Postimuseossa avautuvassa Coca-Cola 50 vuotta Suomessa -juhlanäyttelyssä voi uppoutua Coca-Colan kanssa suomalaiseen arkeen viiden viimeisen vuosikymmenen aikana.

Eri aikakausille tyypillinen esineistö, mainokset ja musiikki luovat näyttelyn ajankuvaa. Tuulahduksen menneisyydestä tuovat myös Kino Coca-Colan filmit sekä Keräilyn maailman esineistö. Katsottavaa ja koettavaa on niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Juhlanäyttelyssä kuvataan, millaisin tunnelmin rahtilaiva Marvic´in arvokas lasti, 30 000 korillista kokista rantautui Helsinkiin olympialaisten alla 2. heinäkuuta 1952.

Näyttely kuvailee Coca-Colan alkutaivalta Suomessa ja leviämistä koko kansan virvoitusjuomaksi. Näyttelyssä on laajalti myös tuotetietoa Coca-Colan juomaperheestä sekä maistatuspiste, jossa kävijä voi itse tutustua Coca-Colan makuihin.

Coca-Cola on vuosikymmenien saatossa muodostunut osaksi ajan ilmiöitä ja trendejä. Yhtiön kamerakampanja avitti 1960-luvulla pikakameroiden rantautumista Suomeen. Coca-Cola vaikutti myös jojojen leviämiseen Suomessa 1970-luvulla. Nykyisin Kokis on Suomen eniten nautittu virvoitusjuoma.

Postimuseossa (Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H) järjestettävä, Coca-Cola 50 vuotta Suomessa -juhlanäyttely on avoinna yleisölle 17.5.-20.10.2002 ja se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake