PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ajassa 

NASA löysi Marsista jäätynyttä vettä

VERKKOTIE-IKK, 27.5.2002


Britannian yleisradio BBC kertoi sunnuntaina, että yhdysvaltalainen Mars Odyssey -avaruusalus on löytänyt Marsista paljon jäätynyttä vettä eri puolilta planeettaa.

Yhdysvaltain avaruushallinnon on määrä tiedottaa löydöstä torstaina. BBC:n mukaan tiedotustilaisuutta saatetaan aikaistaa, koska tuloksia vuodatettiin Britanniassa julki jo sunnuntaina.

BBC ennusti, että jäätyneen veden löytyminen aloittaa uudelleen keskustelun siitä, voiko Marsissa olla elämää. BBC:n lähteiden mukaan löydös saattaa osaltaan johtaa siihen, että NASA lähettää Marsiin miehitetyn avaruusaluksen seuraavan kahdenkymmenen vuoden kuluessa.

Mars Odysseyn löydös vahvistaa aiemmat arviot, joiden mukaan Marsissa on valtavasti jäätä. Nasan tutkivat ilmoittivat alustavasti löydöksestään jo maaliskuussa, mutta nyt Marsista kerätyt tiedot ovat vahvistaneet, että planeetan pinnan alla on suuria määriä jäätynyttä vettä.

Löydös vahvistaa arvioita, joiden mukaan Marsissa on voinut olla menneisyydessä elämää ja voi olla elämää tälläkin hetkellä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake