Lappi Oulu Vaasa Keski-Suomi Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Satakunta Etelä-Savo Häme Varsinais-Suomi Helsinki Kymi Uusimaa Pirkanmaa
PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Viikon vitsit - Jokes

 4.2.2007


7-UP

I was sitting in the waiting room of the hospital after my wife had gone into labor and the nurse walked out and said to the man sitting next to me, "Congratulations sir, you're the new father of twins!"

The man replied, "How about that, I work for the Double mint Chewing Gum Company." The man then followed the woman to his wife's room.

About an hour later, the same nurse entered the waiting room and announced that Mr. Smith's wife has just had triplets. Mr. Smith stood up and said, "Well, how do ya like that, I work for the 3M Company."

The gentleman that was sitting next to me then got up and started to leave. When I asked him why he was leaving, he remarked, "I think I need a breath of fresh air." The man continued, "I work for 7-UP."

Fifteen Hundred Bucks

Five-year-old Becky answered the door when the census taker came by. She told the census taker that her daddy was a doctor and wasn't home because he was performing an appendectomy.

"My," said the census taker, "that sure is a big word for such a little girl. Do you know what it means?"

"Sure! Fifteen-hundred bucks, and that don’t even include the anesthesiologist!"

Viikon kieli-idiotia

Viranomaisohje:

"Viranomaisen viestinnän tulee olla helposti ymmärrettävää. Selkeän kielen vaatimus koskee sekä keskus- ja paikallisviranomaisia että yksittäistä virkamiestä. Ratkaisun, päätöksen tai muun viranomaisen viestin tai neuvon tulee olla sellainen, että saaja ymmärtää sen itse avustajaa käyttämättä. Kansalaisen on helpompi hyväksyä päätös, jos se on selkeästi ja ymmärrettävästi kirjoitettu."
(Valtioneuvoston asettama oikeusturva-asiain neuvottelukunta 18.12.2001)

Käytäntö:

"Meidän pitää koko ajan muistaa, että valtavirtaistamisen tavoite on vaikuttaa ihmisten elämään ja kaikkien toimenpiteiden pitää tuntua elämän arjessa. Tämä on ainoa tapa saada kansalaisten hyväksyntä valtavirtaistamispolitiikalle, sanoi valtiosihteeri Leila Kostiainen."
Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 1.2.2007

Poliisit

Liikkuvan poliisin auto ajoi syysliukkaalla kelillä tieltä ja törmäsi puuhun. Positiivisen ajattelun kurssin käynyt konstaapeli totesi:
- Näin nopeasti ei ikinä ennen ole oltu onnettomuuspaikalla.

Tampereen poliisi kuulusteli rikoksesta epäiltyä puolalaista. Aluksi poliisi kysyi sukunimeä ja sai vastaukseksi:
- Tscherwoinsky-Crzcypiertsak.- Miten se kirjoitetaan, kysyi poliisi.
- Väliviivan kanssa, vastasi epäilty.

Sota-aikana

Matti ja Mauno olivat vartiossa, kun yhtäkkiä venäläiset aloittivat hyökkäyksen. Niitä tuli parituhatta joka puolelta. Matti pudisteli päätään ja näytti huolestuneelta.
- Ethän sinä vaan pelkää, kysyi Mauno.
- En, mutta mitenkähän onnistumme hautaamaan ne kaikki?

Jatkosodan aikana tuli Helsingissä ilmahälytys. Vanhempi aviopari ryntäsi pommisuojaa kohti, kun vaimo aivan yllättäen pysähtyi ja totesi:
- Minun täytyy mennä takaisin, koska tekohampaat jäivät lasiin yöpöydälle.
Siihen mies:
- Turha niitä on sieltä hakea. Tuskin venäläiset lentokoneistaan mitään syötävää pudottavat.

Optikolla

Otollisen syksyn vuoksi optikot joutuivat hankkimaan likinäköisille sienestäjille lisää sankoja.

Silmälasien korjaaminen on sankarillinen teko.

- Tarvitsette silmälasit.
- Mistä tohtori sen tietää, kun minua ei ole vielä edes tutkittu?
- Ymmärsin sen heti, kun tulitte sisään ikkunasta.

Ja muuta hauskaa

Ranska on erityisen helppo kieli siksi, että kuusikirjaimisista sanoista äännetään kaksi kirjainta, nelikirjaimisista sanoista yksi kirjain ja sitä lyhyemmät sanat jätetään lausumatta.

Työhönsä kyllästynyt myyntimies päätti vaihtaa alaa ja ryhtyi poliisiksi. Muutaman kuukauden kuluttua hän törmäsi entiseen kollegaansa joka kysyi, miltä uusi työ tuntui.
- Palkka on ihan hyvä ja työajatkin menettelevät, mutta entiseen verrattuna pidän eniten siitä, että asiakas on aina väärässä.

Kuinka kolme kansantaloustieteilijää voi päätyä samaan lopputulokseen?
- Kaikki tutkivat eri ongelmia.

Mikä on ekonomin määritelmä?
- Usein väärässä, mutta harvoin epävarma.

Erkki oli ollut kapakassa tappiin asti. Herättyään kotonaan humalastaan, hän tutki sängynreunalla istuen tukka pystyssä lompakkoaan:
-Ääähh... ompa vähän rahaa... Juu, mutta toisaalta, pitäähän sitä vähän ollakin!

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake