PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Sairanhoitajien työolot ja palkkaus

Lukijalta

 5.11.2007


Kokoomus on ollut noin puoli vuotta pitkästä aikaa hallitusvastuussa ja saanut vastuulleen sellaisen pöydän kuin edelliset vastuunkantajat ovat kattaneet. Tästä alennustilasta vain on lähdettävä eteenpäin ja ylöspäin.

Sairaanhoitajien kuoppaa on kaivettu kauan sosialidemokraattien johdolla. He ovat olleet hallitusvastuussa toistakymmentä vuotta. Ihme, että he nyt vasta oivalsivat, miten hoitajien palkkausta tulisi hoitaa, kun eivät siihen ole ennenkään kajonneet. Tarvittiinko siihen kokoomusta, että silmät aukenivat epäkohdille?

Hoitajat ovat aiemmin olleet hiljaa, koska ovat olleet väsyneitä ja toivottomia. Nyt sairaanhoitajissa heräsi viimein toivo! Tähän toivoon kokoomus haluaa vastata, ymmärtäen ensimmäisenä puolueena hoitoväen tarpeet kansakunnan hyvinvoinnin ylläpitäjinä.

Hoitajille ei ole eduksi tulla provosoiduiksi opposition kiihotuksen johdosta. Tunne ja järki on aina pidettävä tasapainossa. Tilannetta on vietävä eteenpäin todellisten parannusten kautta vähitellen.

Ei ole asialle eduksi sortua tunteisiin vetoavaan kiihottamiseen, millä voi olla vastakkainen vaikutus lopputulokseen. Tilanne voi olosuhteiden riistäytyessä jopa huonontua nykyisestä.

Maltti on aina valttia, kannattaa luottaa siihen, että kokoomus on tosissaan ja haluaa hoitaa terveydenhoidon tilanteen.

Kokonaistilanteen huomioon ottaen terveydenhoito on nostettava ylös siitä kuopasta, jonne sen edelliset hallitukset ovat kylmästi jättäneet. Sitä aletaan nostaa nyt ja jatketaan koko vaalikauden, kunnes tilanne on saatu korjattua.

Parannukset koskevat sekä työolojen että palkkauksen parannusta sellaiselle tasolle, että hoitoalalla viihdytään uupumatta suhteettoman paljon sekä voidaan tuntea työn iloa palkitsevasta ja tärkeästä työstä.

Marjatta Kari
Vastaanottohoitaja

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake