PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Wappuna riittää puheita, mutta vastuu onkin kuulijalla!

Hallintoreviisori

 30.4.2008


Hallintoreviisori käyttää nyt kolumnipuhetta Suomen puoluekentällä kuvitteellisena demarina, kepulaisena ja sitten aitona kokoomuslaisena. Näyttöä ja tietolähteitä on kertynyt puheeni taustaksi.

Arvoisa sosialidemokraattinen työväki. Minusta vappumarsseista ja –marssilauluista tulee luopua. Mitä sitä värjöttelemään kylmässä ja puhumaan horkassa muutamalle kymmenelle kuulijalle, kun puheen viestikään ei enää mene perille (.by Erkki Tuomioja).

Minä Paavo Lipponen olen sitä mieltä, että demareiden uusi puheenjohtaja ei saa olla yli 50-vuotias. Se on eri asia, jos minä tulin valituksi 1990-luvulla yli 50-kymppisenä puheenjohtajaksi. Minä tiedän mistä puhun ja eduskunnan juhlien kustannuksista puhuminen on täyttä roskaa.

Ja minä juuri kerroin tv:n Punainen lanka ohjelmassa olleeni DDR:n tiedustelupalvelun Stasin manipuloinnin kohteena, sanoin.

"Oli naurussa pitelemistä, kun he neuvoivat, kuinka käyttäytyä, että olisi Neuvostoliitolle mieliksi. Silloin minä ajattelin, että nyt riittää."

Me vasemmistossa haluamme valtiollistaa yksilön. Koko vasemmiston on politisoitava yksilöllistyminen Kansalaisia ei saa päästää päättämään itse koulutus- tai uravalintojaan. (by entinen SDP:n kansanedustaja ja ministeri Arja Alho).

No tämähän on vain sen toteamista, mitä tällä hetkellä jo lukeekin demareiden periaateohjelmassa: "Sosialidemokratia on yhteiskunnallista uudistustyötä sosialismin arvojen perustalta. Sosialismi korostaa yksilöiden yhteisvastuuta toisistaan ja yhteisöstään."

* * *

Minä Jarmo Korhonen haluan kepun puoluekokouksesta suuremman kuin Kiinan kommunistipuolueen puoluekokouksesta. Sen varmistamiseksi olemme lähettäneet kutsuja kaikille yhteisöille ja sitä kautta myös muiden puolueiden jäsenille. Minua ei häiritse yhtään, että eduskuntavaaleissa paloi kepulla rahaa ennätysmäärä ja tappio tuli.

Eikä tietenkään häiritse, jos puheitani ei oteta hallitusryhmissä vakavasti (yliopistouudistus, perintöverohelpotukset, ruuan alv:n alentamisen ajankohta, budjettipolitiikka jne.), sillä asetun puheenjohtajapestin sijasta puoluesihteeriehdokkaaksi.

Minä Seppo Kääriäinen kaikkien ökyisäntien isäntä ja kepun pääideologi sekä Lepikon Torpan pyhän mullan vartija sanoin Suomen Kuvalehdessä, että "Kokoomus näyttäytyy nuorekkaana puolueena, se on selvä asia. Kokoomus on taitavampi tulkitsemaan hallituksen politiikkaa, joidenkin mielestä hiukan röyhkeämpikin".

Niin on perskutirallaa ja kirjoitettiinhan maakunnan satraappi Erkki Laatikaisen lehdessä, että Kokoomuksen kärki puolueiden paras.

* * *

Minä Jyrki Katainen voin luovuttaa vaikka nykyisen hallituksen jäljellä olevaksi kaudeksi hitusen kannatusprosentteja Matti Vanhaselle. Ainakin määrän, joka menee kannatusluvuissani kokoomuksen kentällä yli 100 %:n.

Hmmm ... Ja kun laidunkausi on alkamassa, voidaan pyytää Jarmo Korhosta lehmänkelloja kilkuttelemaan. Ja onhan meillä puoluekokoukset samassa viikonvaihteessa kesäkuussa. Voidaan yhdistää nykyisen tekniikan antamin mahdollisuuksin, Matti puhumaan meillä Tampereella hallitusohjelman teksti ja minähän voin puhua puheen siellä Joensuussa, minkä pidin kesällä 2006 Joensuun puoluekokouksessa.

Minä Ilkka Kanerva en jää tuleen makaamaan. Uusia tehtäviä tulee roppakaupalla – pyytämättäkin. Totta kai matkustan Pekingin olympiakisoihin, sillä olenhan IAAF:n hallituksen varapresidentti. Kokoomuksen kenttä luottaa minuun toiseksi eniten Jyrki Kataisen jälkeen.

Kokoomuksen kentän suuri enemmistö piti Kataisen päätöstä oikeana. Sen johdosta tulen tekemään kaikkeni kokoomuksen kuntavaalimenestyksen puolesta ja siinä sivussa haluan vaaleissa Turun äänikuninkaaksi.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake