PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Kiva, kiva, sauna palaa!

A.Nenäkäs

 5.6.2008


"Kun keskustan oma kylä on vaalirahoitussotkussa tulessa, lähetetään palokunta naapurikyliin heittelemään sytykkeitä", viisasteli demaripamppu, kun kollegansa rahakätkö työväenyhdistyksestä paljastui. Ettäkö kepulaisten salajuoni oli, kun Ahteen vaalituki paljastui? Pian kai joku demareista sanoo, että rahat oli faksattu kepun puoluetoimistolta pyytämättä ja yllätyksenä.

Voisi Eero Heinäluoman vertausta jatkaa, että ei olisi demarienkaan auttanut niin kovasti naapurin saunapaloa naureskella, kun oma mökki on vieressä, eikä senkään katto peltiä ole.

Demarien vaalirahailmoituksia vilkuilleelle tarkkailijalle Matti Ahteen vaalirahapaljastus ei ole mikään isompi yllätys. Mitähän mahtaa kätkeytyä Pauliina Viitamiehen tai puheenjohtajaehdokas Ilkka Kantolan demariyhdistyksiltä nostamiin kymppitonnien vaalitukiin? Muista nyt puhumattakaan.

Demariviisastelu on viime päivinä ollut sillä tasolla, että puolueessa on taidettu ihan aikuisten oikeasti luulla, että työväenyhdistyksissä raha haisisi jotenkin puhtaammalle kuin muissa yhdistyksissä. Olipa Ahteen tapauksessa nyt kuitenkin onni, että juuri kymppitonnin verran oli vaalirahaa jäänyt plakkariin, että sen saattoi reilu vuosi vaalien jälkeen lähettää takaisin.

Torstaina vaalirahojaan palautteli Keskustan Mauri Pekkarinen - samalla kun kertoi, ettei niiden vastaanottamiseen mitään vilppikytkyä liittynyt. Jossei liittynyt, niin miksi palauttaa, miettii Nenäkäs. Välittyiköhän näistä rahojenpalautuksesta nyt ihan oikea viesti kansalle? Arvattavasti joku viestintäsymboliikan tai muun kryptisen semiotiikan päivystävä dosentti kertoo sen meille piankin.

Sitä odotellessa voi vaikka jatkaa torkkumista demarien Hämeenlinnassa huipentuvan puheenjohtajakisan seurannassa. Valtaisa ehdokaslauma on paremman tekemisen puutteessa juossut kevään ajan ympäri maata esittäytymässä kouralliselle valitsijoita, jotka tekevät valintansa puoluesatraappien tekemien lehmänkauppojen perusteella.

Poliittisia mielipiteitä matkan varrella on kuultu tasan kaksi: yksi Erkki Tuomiojalta ja toinen muulta ehdokasjoukolta. Mielipiteet heijastuvat kannatukseen: Tuomiojaa vastustavat kaikki, kun taas muita ehdokkaita ei kannata kukaan.

Kaikesta pitäen oppositiossa on tylsää ja virikkeet vähissä. Niinpä puoluejohtajakin jo itki pääministeriä palaamaan: Tule Matti takaisin! On aikoihin eletty. Paremman opposition aikaan pääministereille näytettiin aivan muuta suuntaa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake