PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Alueellistaminen ilman perheiden pakkosiirtoa

Lukijalta

 11.2.2009


Asiantuntijahenkilöstön pysyvyyden ja perheiden kannalta parempi ratkaisu on perustaa maakuntaan sivutoimipaikka, johon muuttohalukkaat ja uudet henkilöt sijoitetaan, entisen entisen PTL-Telen radio-osaston ja matkaviestintäyksikön johtaja Aimo Koski kirjoittaa.

Kun valtion laitoksia tai niiden toimintoja siirretään kokonaisena Helsingistä maakuntaan, henkilökunnan perheiden muutosta tai muuttamattomuudesta aiheutuu suuria ongelmia ja kustannuksia.

Asiantuntijahenkilöstön pysyvyyden ja perheiden kannalta parempi ratkaisu on perustaa maakuntaan sivutoimipaikka, johon muuttohalukkaat ja uudet henkilöt sijoitetaan. Helsingin toimipaikan väki vähenee luonnollisen poistuman kautta ilman pakkosiirtoja.

Nykyaikainen teletekniikka mahdollistaa henkilöstön yhteistoiminnan etäisyydestä riippumatta. Asiakirjojen sähköinen käsittely ja siirto on vakiintunut. Johto- ja kehittämistyön vaatimat kokoukset voidaan hoitaa videoneuvottelujärjestelmien avulla.

Videoneuvottelulaitteita on ollut jo jonkin aikaa myynnissä. Videoneuvottelujen toimivuudesta on paljon kokemusta varsinkin kansainvälisissä yrityksissä. Esimerkiksi TeliaSonerasta kerrotaan, että kokousmatkat Helsingin ja Tukholman välillä ovat lähes kokonaan jääneet pois, kun ne on korvattu videoneuvotteluilla.

Parhaimman läsnäolotunteen antaa HD- eli teräväpiirtotelevisiostandardiin perustuva neuvotteluyhteys, jossa henkilöt voidaan nähdä luonnollisessa koossa. Kun tämän standardin laitteet ovat jo tulleet myös kotitalouksien viihdekäyttöön, niin on odotettavissa videoneuvottelulaitteiden nopea hinnanpudotus. Tarvittavat laajakaistayhteydet valtio pystyy hankkimaan edullisesti operaattoreita kilpailuttamalla.

Vantaalla 1.2.2009
Aimo Koski
entisen PTL-Telen (nyk. TeliaSonera Finland ) radio-osaston ja matkaviestintäyksikön johtaja 1986-95.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake