PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Salaatti ja kokoliha pois koululaisten lautasilta Tampereella?

RS, 20.3.2009


Jos Tampereen Aterian säästölista toteutuu, tamperelaisissa kouluissa ja päiväkodeissa syödään jatkossa makkaraa, keittoa ja puuroa. Esimerkiksi jauheliharuokaa tai broileripyöryköitä tarjotaan enää kerran viikossa, Aamulehti kertoo.

- Kyllä tämä kiristykseltä tuntuu, että otetaan sellaiset asiat säästölistalle, jotka kuulostavat liian pahoilta toteutettaviksi, lasten ja nuorten palveluiden apulaispormestari Kristiina Järvelä (kok) kertoo.

Tampereen Aterian johtaja Tarja Alatalo kiistää lehdelle, että säästölista olisi kiristyskeino.
- Lista on laadittu sydän verta vuotaen. Se ei ole kiristämistä vaan realismia. Kaikki muut keinot on käytetty, esimerkiksi ruokia on vaihdettu halvempiin merkkeihin, siirretty kalustohankintoja ja arvioitu reseptejä kriittisesti.

Ruuan hinnan nousu on ollut vuosisuunnitelmassa arvioitua suurempaa, mikä on pakottanut kiristämään vyötä jo 800 000 eurolla ennen viimeisintä säästökäskyä.

Säästövaatimus on vielä vajaa 700 000 euroa. Aterian johtokunta aikoo esittää kaupunginhallitukselle, ettei kouluruokailun heikentämistä tarvitsisi tehdä, jos 100 000 euron säästö riittää.

Alatalon mukaan säästäminen on järkevintä tehdä suurimmassa asiakasryhmässä.

- Henkilöstöruokalan asiakkaat äänestävät jaloillaan, jos hintoja nostetaan. Jos taas ikäihmisten ruokailusta pitää leikata 600 000 euroa, ei sinne jää mitään jäljelle, Alatalo selittää.

Järvelä muistuttaa, että säästölista voidaan tarvittaessa palauttaa uudelleen mietittäväksi.

Tampereen Aterian johtokunta käsittelee asiaa ensi tiistaina ja kaupunginhallitus 14. huhtikuuta.

Kaupunginvaltuusto päättää säästöistä lopullisesti 22. huhtikuuta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake