PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

STTK vastustaa eläke-esitystä

PP, 4.3.2009


STTK:n hallitus ei hyväksy hallituksen esitystä nostaa eläkeikä 65 vuoteen. STTK:n hallitus kehottaa maan hallitusta muuttamaan päätöksen nostaa eläkeikää kahdella vuodella työurien pidentämiseksi.

STTK:n mielestä kaavamainen kahden vuoden ikärajan nosto ei vaikuta todelliseen eläköitymisikään toivotulla tavalla vaan on vahingollinen ja päinvastoin kiihdyttää varhaista eläköitymistä.

STTK:n hallituksen mielestä maassa on kolme kriisiä: syvenevä talouden kriisi, työmarkkinakriisi ja nyt poliittinen kriisi. Työmarkkinakriisissä ollaan, koska tällä hetkellä puuttuu käsikirjoitus työmarkkinaosapuolten ja hallituksen väliltä sekä työmarkkinajärjestöjen kesken seuraavasta työmarkkinaratkaisusta.

Suomen hallituksen politiikkariihessä ideoima eläkeiän nostoesitys aiheutti vakavan särön hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välille, arvioi STTK.

STTK ei toistaiseksi osallistu sata-komitean työskentelyyn ennen kuin voidaan varmuudella arvioida, että sosiaalitupossa sovittu pitää. Muita painostuskeinoja STTK:n hallitus arvioi myöhemmin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake