PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Pietikäinen: Kansanäänestys lisäydinvoimasta

IA, 4.3.2009


Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) esittää, että lisäydinvoiman rakentamisesta järjestettäisiin kansanäänestys. Hän vetoaa siihen, että perustuslakikomiteassa käsitellään tällä hetkellä perustuslain uudistamista ja yksi keskusteluissa esille nousseista aiheista on suorien kansanäänestyksien käytön laajentaminen. Kansanäänestystä voisi Pietikäisen mielestä kokeilla ydinvoiman yhteydessä.

- Suoran demokratian lisääminen sitouttaisi ja innostaisi ihmisiä ottamaan aktiivisemmin osaa heille tärkeisiin asioihin, uskoo Pietikäinen

Hän muistuttaa, että suorien kansanäänestysten käytössä tulee toki olla säästeliäs, ettei jokaisessa asiassa patistella kansalaisia uurnille.
- Suuremmissa ja selkeitä valintoja koskevissa kysymyksissä suorat kansanäänestykset kuitenkin lisäisivät kansalaisten tunnetta siitä, että heitä kuunnellaan.

Pietikäinen ehdottaa, että suoran kansanäänestyksen käyttöä voitaisiin kokeilla jo nyt kysymällä, mitä kansalaiset ovat mieltä lisäydinvoiman rakentamisesta.
- Kysymys siitä, millaisiin energiaratkaisuihin Suomessa panostetaan, on sen luokan kysymys, joka soveltuisi suoran kansanäänestyksen aiheeksi, toteaa Pietikäinen.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake