PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Vasemmistoliiton Korhonen perää työssäjaksamisohjelmaa

IA, 5.3.2009


Vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen mielestä työssäjaksamisen parantamiseksi on laadittava laaja valtakunnallinen ohjelma. Sen sijaan hallituksen linjaama "pakkoratkaisu" alimman eläkeiän nostamisesta 63 vuodesta 65 vuoteen on Korhosen mukaan hylättävä.

- Hallituksen eläkeuudistus asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. Työhyvinvointia on pakon sijaan parannettava rakentavin ja positiivisin toimenpitein, Korhonen toteaa.

- Jokaisella yli 60-vuotiaalla tulisi olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa työajalla tunnin verran viikossa. Myös työpaikkaruokailun terveellisyyteen on panostettava, hän vaatii.

Erityisesti työterveyshuolto kaipaa Korhosen mielestä remonttia.

- Yli 60-vuotiaille on taattava täysin ilmainen työterveyshuolto. Lisäksi työterveyshuollon henkilökuntaa on koulutettava ottamaan huomioon ikääntyneiden erikoistarpeet ja heillä on oltava oikeus saada työterveyshuollolta arvio työnsä kuormittavuudesta ja toimista, joilla voidaan parantaa työssä selviytymistä.

- Vastuu työntekijän jaksamisesta kuuluu myös työnantajalle, muistuttaa Korhonen.

Hänen mukaansa olisi myös selvitettävä mahdollisuus myöntää ikääntyneille työntekijöille ylimääräisiä palkallisia vapaapäiviä.
- Myös osa-aikaeläkkeelle siirtymistä on helpotettava ja ikääntyneiden työttömien terveystarkastukset on otettava nopeasti vakituiseksi käytännöksi koko maassa, Korhonen sanoo.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake