PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Keskusta: Työurien pidentäminen turvaa palvelut ja etuudet

IA, 5.3.2009


Keskustan puoluehallituksen työvaliokunta tukee hallituksen politiikkariihen eläkelinjauksia. Työvaliokunta toteaa, että hallitus teki selkeän arvovalinnan siinä, että hallitus valitsi leikkausten ja veronkorotusten sijaan työnteon keinoksi luotsata Suomi mahdollisimman ehyenä tulevaisuuteen.

Keskusta vakuuttaa, että se ei lähde leikkausten tielle, sillä ne kohdistuisivat kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin ja olisivat haitallisia työllisyyden hoidon kannalta.
- Leikkaukset estetään velkaantumalla nyt ja maksamalla velka aikanaan pois työnteolla, työvaliokunta toteaa.

Tulevan vuosikymmenen aikana työikäisen väestön määrä vähenee tuntuvasti ja eläkeikäisten määrä kasvaa voimakkaasti. Työikäisen väestön osallistumista työelämään on kyettävä lisäämään.
- Tarvitaan työurien pidentämistä sekä opiskelu- että eläköitymispäistä, jotta myös tulevaisuudessa kyetään turvaamaan suomalaisille tärkeät palvelut ja etuudet.

Keskusta pitää tärkeänä, että työelämää kehitetään ja parannetaan työhyvinvointia.

Keskustan mielestä eläkeiän maltillisessa korottamisessa on kyse myös sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta.
- Jos lähivuosina ei tehdä mitään, lasku velkaantumisesta jää tulevien sukupolvien maksettavaksi. Nyt on osattava katsoa pidemmälle tulevaisuuteen. Lähivuosien talkoissa on oltava kaikkien mukana.

Keskusta sano myös haluavansa pitää kiinni kolmikantaisesta sopimuskulttuurista, mutta keskustan mielestä kolmikantaan kuuluu se, että myös hallitus voi olla aloitteellinen.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake