PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Väylä- ja turvallisuusvirastot jäävät pääkaupunkiseudulle

IKK, 6.3.2009


Liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan väylä- ja turvallisuusvirastot pysyvät pääkaupunkiseudulla eikä niitä alueellisteta maakuntiin.

Liikenne- ja viestintäministeriö on saanut ulkopuolisen asiantuntijaryhmän tekemän puolueettoman sijoittamisselvityksen ensi vuoden alussa aloittavien liikenteen väylä- ja turvallisuusviraston alueellistamisesta.

- Vuoden 2010 alussa aloittavien väyläviraston ja liikenteen turvallisuusviraston tulee saada hyvä alku. On olennaista, että virastouudistukselle asetetut kunnianhimoiset tavoitteet voivat lähivuosina toteutua, Vehviläinen sanoo.

Virastot vastustavat edelleen työpaikkojen alueellistamista

Väylävirastojen eli Merenkulkulaitoksen, Ratahallintokeskuksen ja Tiehallinnon mielestä liikenneministeri Vehviläisen ratkaisu on hyvä ja perusteltu. Virastojen ylin johto kuitenkin huomauttaa, ettei liikenne- ja viestintäministeriö ole luopunut 200-400 työpaikan alueellistamistavoitteestaan.

Tavoitteen toteuttamiseksi ministeriö asettaa väylä- ja turvallisuusvirastojen johdon ja henkilöstön työryhmän, jonka tehtävänä on tehdä esitys alueellistettavista tehtävistä. Työryhmän toimeksiantoon kuuluu selvittää uusista virastoista alueellistettavien tehtävien siirtoa Rovaniemelle ja Lappeenrantaan. Työryhmän määräaika on päättyy toukokuun puolivälissä.

- Ministeriön mukaan siirrettävät tehtävät eivät saa heikentää virastojen ydintehtävien hoitoa. Lähes koko väylävirastojen henkilöstö haluaa työskennellä pääkaupunkiseudulla, virastojen johtajat huomauttavat.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet pääjohtaja Jukka Hirvelä Tiehallinnosta, pääjohtaja Markku Mylly Merenkulkulaitoksesta sekä ylijohtaja Ossi Niemimuukko Ratahallintokeskuksesta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake