PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Katainen kehottaa malttiin eläkekiistassa

IA, 6.3.2009


Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) kehottaa Ylen uutisissa malttiin eläkekiistassa. Hänen mukaansa asiasta ei saa tehdä arvovaltapeliä, vaan hallituksen ja palkansaajajärjestöjen on neuvoteltava rauhassa työurien pidentämisestä.

Katainen ei halunnut lähteä arvioimaan sitä, onko työurien pidentämiseksi mahdollista löytää jokin muu ratkaisu kuin hallituksen linjaama eläkeiän nosto 65 vuoteen. Hän totesi, että kyseessä on hallituksen vankan harkinnan jälkeen tekemä linjaus.

- En minä osaa lähteä ennustamaan mitään ratkaisua. Toivon vain, että meillä kaikilla sekä politiikan puolella että työmarkkinapuolella lähdetään etsimään sitä yhteistä nimittäjää eli työurien pidentämistä, hän sanoi.

Kataisen mukaan nyt pitäisi pitää pää kylmänä eikä riidellä, koska riita vaikeuttaa hyvinvointiyhteiskunnan puolustamista. Hän sanoi uskovansa, että kyllä keinot vielä löytyvät. Hallituksella on hyvin selkeä oma tavoite ja kyllä tästä vielä sopuun päästään, Katainen sanoi.

Hyvänä asiana Katainen piti sitä, että myös työmarkkinajärjestöt ovat yhtä mieltä tarpeesta pidentää työuraa.
- Vaikeampaa olisi, jos tästä ei oltaisi yhtä mieltä, hän totesi.

Kataisen mukaan nyt on rauhoituttava, neuvoteltava ja todettava yhteinen tavoite työurien pidentämisestä. Hän arvioi, että myös työmarkkinajärjestöillä on halua sovintoon. Hallituksen ja palkansaajakeskusjärjestöjen ensi keskiviikon tapaamisessa hän toivoi hyvää keskusteluyhteyttä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake