PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Holmlund: Poliisilla nollatoleranssi rasismirikoksiin

IA, 6.3.2009


Sisäasiainministeri Anne Holmlund (kok.) edellyttää poliisilta nollatoleranssia suhteessa rasistisiin rikoksiin ja syrjintään.

- Luotan siihen, että poliisilla on kykyä ja tahtoa näyttää suuntaa oikeudenmukaisuuden tiellä ja toimia esimerkkinä muille ihmisten yhdenvertaisessa kohtelussa, totesi Holmlund perjantaina poliisin valatilaisuudessa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

- Osoittakaa selvästi, että suomalaiseen poliisiin voi aina luottaa ja että suomalainen poliisi toimii aina ja kaikissa olosuhteissa valansa mukaisesti, jatkoi Holmlund.

Nyt ja tulevaisuudessa kansainvälistyminen ja monikulttuurisuus ovat Holmlundin mukaan yhä laajemmin osa elinympäristöämme ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet samoin kuin haasteet ulottuvat kaikkeen kansalais- ja viranomaistoimintaan. Suomalaisen yhteiskuntarauhan säilymisen kannalta jokaisella poliisilla on ratkaiseva rooli.

- Tämän päivän poliisitoimelta edellytetään tiivistä yhteistyötä kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon, koulutoimen ja pelastustoimen kanssa samanaikaisesti kun yhteistyö entisestään tiivistyy EU-maiden ja lähialueiden kanssa. Toimintaympäristön muutos on suuri haaste, mutta myös erittäin suuri mahdollisuus, ministeri sanoi.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake