PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Tuotekehitysmenojen verovähennys pohdintaan

IA, 6.3.2009


Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää mahdollisuudet ottaa käyttöön erityinen rajattu t&k-menojen verovähennysjärjestelmä. Verovähennysjärjestelmän tavoitteena olisi edistää suomalaisyritysten t&k- ja innovaatiotoimintaa.

Mahdollinen verokannusteiden käyttö täydentäisi nykyistä järjestelmää, jolla innovaatiotoimintaa tuetaan julkisin varoin. Selvityksen tuloksia odotetaan 15. toukokuuta mennessä.

- Selvitystarpeiden taustalla on hallituksen politiikkariihen kannanotto 24. helmikuuta 2009, jossa kiinnitetään huomiota talouskasvun pitkän aikavälin edellytyksiin ja niiden turvaamiseen, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) toteaa.

Hallituksen talousstrategian ytimessä ovat hänen mukaansa nimenomaan tavoitteet lisätä osaamista ja tietoa sekä hyödyntää näitä nykyistä paremmin. Talouskriisiin välittömien vaikutusten hoitamiseksi tarvittavien toimien lisäksi on samanaikaisesti toteutettava sellaisia rakenteellisia toimia, jotka parantavat kansantalouden kasvuedellytyksiä pidemmällä aikavälillä.

Yhtenä mahdollisuutena selvitetään myös t&k-menojen verovähennysjärjestelmää innovaatiotoiminnan edistämiseksi.

- Mikäli verotuen käyttöön päädytään, sitä on pidettävä suoran tuen järjestelmää täydentävänä välineenä. Tavoitteenamme on muodostaa suorista innovaatiotuista ja verohelpotuksista hyvin yhteen toimiva kokonaisuus, Pekkarinen sanoo.

Verotuen avulla voitaisiin aktivoida nykyistä suurempi joukko suomalaisia yrityksiä innovaatiotoimintaan sekä kehittämään osaamista ja tuottavuutta. Lisäksi veroratkaisuilla voi olla ratkaisevan tärkeä merkitys kansainvälisesti toimivien yritysten harkitessa sijaintipaikkaansa t&k- ja innovaatiotoiminnoilleen, painottaa Pekkarinen.

T&k-menojen verovähennysjärjestelmää selvittävän työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Mikko Alkio (kesk.) työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake