PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Risikko: Kuntien terveyspalveluissa rahasta riippumattomia eroja

EH, 10.3.2009


Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) kysyy, miksi samalla rahalla saadaan toisissa kunnissa toimivia terveyspalveluja, toissa taas ei. Hän kutsui tiistaina Toimiva terveyskeskus–seminaarissa kuntapäättäjiä kehittämään terveyskeskuksia.

-Kuntien terveyspalveluissa on huomattavia eroja, jotka eivät selity sillä, että rikkaissa kunnissa toteutettaisiin aina parhaimmat palvelut, hän huomautti. Kuntapäättäjät ovat hänen mielestään ratkaisevassa asemassa palvelujen kehittämisessä ja parantamisessa.

Risikko haluaa painopisteen nyt siirrettäväksi palvelujen kehittämiseen ja kuuluttaa yhteistyötä. Hän varoitti kuntia taloustaantumassa säästämästä ennaltaehkäisevästä työstä ja sosiaali- ja terveyspalveluista. Jos näin tehdään, tulevina vuosina maksetaan tästä iso lasku, hän arvioi.

Helsingissä käynnistyneessä seminaarissa kokoontuu noin kolmesataa terveyskeskusammattilaista eri puolilta Suomea pohtimaan terveydenhuollon haasteita ja keinoja niihin vastaamiseksi.

Risikko kannusti ottamaan mallia erittäin hyvin toimivista terveyskeskuksista ja huomautti, että päättäjät eivät yksin voi tietää, mitä peruspalveluille pitää tehdä. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja asiakas- ja potilasjärjestöt ovat asiantuntijoita siinä, millaisia palvelukokonaisuuksia sairaat ihmiset tarvitsevat, hän painotti

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake