PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Holmlund: Verkkorikollisuuden määrää ei tiedä kukaan

RS, 10.3.2009


Verkkorikollisuuden määrän arvioiminen on vaikeaa, koska todellinen määrä on huomattavasti suurempi kuin poliisin tilastot osoittavat. Usein uhri ei edes tiedä olevansa rikoksen kohteena tai, että hänen kotikonettaan käytetään hänen tietämättään rikolliseen toimintaan.

Sisäasiainministeri Anne Holmlundin (kok.) mukaan Internetin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.
- Internetistä voi ladata pomminvalmistusohjeita ja lapsipornografiaa, loukata tekijän oikeuksia, tehdä petoksia ja varastaa henkilöllisyyden tai värvätä henkilön terroristiseen organisaatioon. Kaiken edellä mainitun voi vielä tehdä jonkin toisen nimissä tai identiteetillä.

Holmlund sanoi tiistaina järjestetyssä nettirikollisuuden uhkia pohtineessa seminaarissa, että poliisi kehittää jatkuvasti teknisiä työvälineitä ja lisää koulutusta tietoverkkorikollisuuden paljastamiseksi, ennalta estämiseksi ja tutkimiseksi.
- Rikostiedustelun merkitys korostuu etenkin piilorikollisuuden paljastamisessa.

Hänen mukaansa sisäasiainministeriö on tehostanut tietoverkkorikosten paljastamista ja tutkintaa muun muassa lisäämällä tietoverkkotiedustelua Internetissä.
- Poliisin ylijohto on kohdistanut tähän valtion talousarvioesityksen mukaisesti yli 880 000 euron määrärahan kuluvana vuonna. Sen turvin keskusrikospoliisi saa seitsemän, suojelupoliisi kaksi sekä Helsingin poliisilaitos yhden uuden viran.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake