PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Hornborg eroaa MTK:n johdosta

PP, 10.3.2009


Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n johdossa ollut Michael Hornborg, 43, jättää puheenjohtajan tehtävät. Hän ilmoitti asiasta tiistaina.

Hornborg ilmoitti pyytävänsä eroa tehtävästään valtuuskunnan kevätkokoukselta 23.4.2009. Hornborg on toiminut MTK:n puheenjohtajana 6.4.2006 lähtien. Sitä ennen hän toimi toiminnanjohtajana sekä eri tehtävissä järjestössä. Hornborg eroaa perhesyistä.

Hornborg ryhtyy vaimonsa kanssa viljelemään vaimon kotitilaa Laakspohjassa, Lohjalla. Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos vuoden vaihteessa.

- On aika investoida tilaan ja kehittää sitä, sanoo Hornborg MTK:n tiedotteessa.

Hornborgin perheeseen kuuluvat vaimo sekä 4-, 3- ja 1-vuotiaat lapset. Hän sanoo myös haluavansa antaa aikaa näille.

Talonpoikien johtaminen otti välillä koville

MTK:n puheenjohtajuuden jättävä Michael Hornborg on joutunut välillä melko lujille johtaessaan tunnetusti tulisieluista talonpoikien etujärjestöä.

Viimeksi syksyllä Hornborgia savustettiin ulos liiton johdosta. Hän sai kentältään osakseen arvostelua siitä, että on keskittynyt tuottajien edunvalvonnan sijaan liiaksi kotimaisen ruokakulttuurin edistämiseen.

Hornborg kutsui tilanteen selvittämiseksi kokoon "tuuletuskokouksen", jossa hän sai kuitenkin jäsenistön tuen ilman isompia mutinoita.

Tiukempi paikka tuli eteen alkuvuodesta, kun järjestössä jouduttiin pohjoisen ja etelän tuottajien väliseen kahakkaan alueiden tukierojen kärjistymisen vuoksi.

Huittisissa pidettiin eteläisten tuottajien iso kapinakokous, ja MTK uhkasi jopa hajota kiistassa. Hornborg joutui ajamaan läpi karvaan ratkaisun, jossa kansallista tukea leikattiin omaehtoisesti pohjoisen tukialueen siipikarja- ja sikafarmareilta.

STT

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake