PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Työnantajat lykkäisivät palkankorotuksia

IA, 12.3.2009


Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n edustajat olisivat valmiit vähintäänkin lykkäämään jo sovittuja palkankorotuksia torstaisessa Prima-lehdessä.

EK:n yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Antti Zitting toivoo, että keväällä maksuun lankeavia palkankorotuksia voitaisiin lykätä. Jos työpaikkoja saadaan säilytetyksi nykyisellä kuukausipalkalla, se on pitkässä juoksussa lopulta kohtuullinen uhrilahja, hän sanoo.

- Ei aiemmin sovittuja asioita tietenkään voi sopimatta muuttaa, mutta voitaisiinko noiden palkankorotusten täytäntöönpanoa lykätä hieman eteenpäin ja odottaa, että suhdanteet edes hieman paranevat, sanoo Zitting.

- Kyllä vanhoja päätöksiä pitäisi pystyä lykkäämään eteenpäin, jos olosuhteet muuttuvat ihan olennaisesti toisenlaiseksi, hän sanoo.

Samaisessa lehdessä EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen todistaa, että palkankorotusvaraa ei ole ensinkään, koska talouden tilanne on niin synkkä. Hänen mukaansa EK näki palkkakilpailukierteen ongelmat jo vuosi sitten, jolloin taantumasta ei ollut tietoakaan. EK:n itse haluamalla hajautetulla kierroksella palkkakilpailuun kuitenkin ajauduttiin. Tämä ei saa Inkeroisen mukaan toistua tänä vuonna.

- Nyt yritysten kilpailukyvylle ylisuurista korotuksista aiheutuneet haitat ovat moninkertaistuneet, hän sanoo ja perää toimialoilta ja ay-liikkeeltä vastuuntuntoa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake