PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Keskusta vakuuttaa tukevansa eläkesopua

IA, 12.3.2009


Keskustan puoluehallituksen työvaliokunta sanoi torstaina olevansa tyytyväinen hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteisymmärrykseen eläkekiistan ratkaisemiseksi.

Keskustan työvaliokunta antaa tukensa hallituksen linjalle.
- Keskellä akuuttia talouskriisiä on toimittava sekä välittömän elvytyksen hyväksi ja työttömyyden kasvun hillitsemiseksi että huolehdittava pitkällä tähtäimellä hyvinvointimme turvaamisesta.

Keskusta korostaa, että hallituksen kannalta vanhuuseläkkeen alaikärajan nosto yksittäisenä toimena ei ole ollut ratkaisevaa.

- Tärkeintä on, että kaikki toimet työurien pidentämiseksi ovat uskottavia ja tulosta tuottavia. Toteutuessaan nyt sovitut uudistukset merkitsisivät valtion taloudelle vuositasolla yhdeksän miljardin euron parannusta ja turvaavat sen, että valtio ei ajautuisi 90-luvun kaltaisiin leikkauksiin tai roimiin veronkorotuksiin, keskusta toteaa.

Puolueen mielestä uudistukset on tehtävä tavalla, joka kehittää työhyvinvointia, eivätkä muutokset saa olla kenenkään yksilön kannalta kohtuuttomia.

Keskusta sanoo lähtevänsä siitä, että eläkepolitiikasta käydyn julkisen keskustelun jälkeen järjestöt lähtevät tulevaisuustyöhön tosissaan.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake