PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Punaisella painikkeella videopelien haittoja torjumaan

IA, 12.3.2009


Euroopan parlamentti ehdottaa, että pelilaitteisiin pitäisi kehittää niin sanottu punainen painike, jolla pelaamista voidaan rajoittaa.

Europarlamentaarikkojen kaavailujen mukaan painike olisi tarkoitettu lähinnä vanhemmille, jotka voisivat näin estää lapsiaan pelaamasta tiettyjä pelejä.

Parlamentin torstaina hyväksymä mietintö koskee kuluttajien ja erityisesti alaikäisten suojelemista videopelien haitoilta. Mietinnössä todetaan, että nykyisin yhä useampi peli on kehitetty aikuisille ja että ne voivat siksi olla lapsille sopimattomia.

Parlamentti kehottaakin EU:n komissiota, jäsenvaltioita ja peliteollisuutta tarkastelemaan, olisiko pelilaitteisiin ja tietokoneisiin syytä kehittää niin sanottu punainen painike, jolla voidaan estää tiettyjen pelien pelaaminen.

Painikkeella voisi myös rajoittaa pelien pelaamista tiettyinä kellonaikoina tai pelien tiettyjen osien pelaamista.

Mietinnössä tuodaan esille myös muita tapoja, joilla videopelien haittoja voitaisiin vähentää. Tällaisia ovat muun muassa videopelien yhdenmukaiset merkintäsäännöt sekä iäntarkastusjärjestelmät. Parlamentti vaatii myös nettikahviloiden omistajia huolehtimaan siitä, että lapset eivät pelaa heitä vanhemmille ikäluokille tarkoitettuja pelejä.

Mietintö hyväksyttiin äänin 552 puolesta, 12 vastaan ja 6 tyhjää.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake