PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Uusien virastojen hajasijoittaminen pohdintaan

IA, 12.3.2009


Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään, mitkä ovat ne toiminnot tai tehtävät, jotka voidaan "turvallisesti" siirtää uusien ministeriön virastojen perustamisen yhteydessä Rovaniemelle ja Lappeenrantaan.

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla on tulossa kaksi uutta virastoa eli Väylävirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto. Ministeriö laati selvitykset virastojen sijoittamispaikkakunnista ja esitti sen perusteella, että virastojen päätoimipisteet sijoitetaan pääkaupunkiseudulle. Samalla virastoista ns. alueellistetaan 200-400 henkilöä Rovaniemelle ja Lappeenrantaan vuoteen 2015 mennessä.

Työryhmän tehtävänä on tehdä ehdotus alueellistettavista toiminnoista siten, että virastojen toiminnan jatkuvuus ja yhdistämisestä saatavat hyödyt turvataan.

Alueellistamista pohtivaan työryhmään kuuluvat virastojen johto sekä henkilöstöjärjestöjen edustajat. Työryhmä kuulee myös henkilöstön edustajia.

Työryhmän puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Juhani Tervala. Työryhmän työn on määrä valmistua toukokuun puoliväliin mennessä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake