PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Perussuomalaisille kaksi uutta Brysselin palovaroitinta

IA, 12.3.2009


Perussuomalaisten puoluehallitus nimesi torstaina kaksi uutta ehdokasta kesäkuun eurovaaleihin. Puolueen vaaliteemana on "Perussuomalainen palovaroitin Brysseliin". Puolue nimesi potentiaalisiksi palovaroittimikseen oikeustieteen professori Erkki Havansi Keravalta ja filosofian maisteri, mediatutkija Sampo Terho Helsingistä.

Havansi (s. 1941) on Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan prosessioikeuden professori. Hänen vaaliteemojensa kolme peruspilaria ovat suomalaisuus, laki ja järjestys.

- Suomen on syytä vastustaa Lissabonin sopimusta. EU tarvitsisi paremminkin "typeryyksienkarsintakomissaarin", jonka ainoana työnä olisi estää byrokraattien vähämielinen askartelu kurkkujen käyryys -tyyppisten ongelmien kanssa, linjaa Havansi.

Terho (s. 1977) on filosofian maisteri ja Maanpuolustuskorkeakoulun mediatutkija. Terho on nimennyt kampanjateemansa EU:n pelastuspaketiksi. Hänen mukaansa suomalaisen EU-edustajan tulee olla kotimaansa edunvalvoja.

Ennen Havansia ja Terhoa Perussuomalaisten puoluehallitus on helmikuussa nimennyt viisi EU-ehdokasta: viihdetaiteilija Kike Elomaan Maskusta; filosofian tohtori Lauri Heikkilän Marttilasta; filosofian maisteri, puolueen varapuheenjohtaja Pirkko Mattilan Muhokselta, kansanedustajan avustaja Vesa-Matti Saarakkalan Kurikasta ja kansanedustaja Pertti Virtasen Tampereelta.

Perussuomalaisten ehdokasasettelu jatkuu. Loput kolme EU-ehdokasta puoluehallitus nimeää myöhemmin. Puolue lähtee vaaleihin teknisessä vaaliliitossa Kristillisdemokraattien kanssa, ja molemmat asettavat 10 ehdokasta.

Perussuomalaisten puoluevaltuusto hyväksyy puolueen varsinaisen EU-vaaliohjelman 18. huhtikuuta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake