PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Hyssälä ja Kiviniemi: Uusia väestöpohjarajoja perusterveydenhuoltoon ei tarvita

ASK, 14.3.2009


Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) sekä hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) eivät kannata uusia väestöpohjavaatimuksia perusterveydenhuoltoon.

- Uusien vaatimusten esillä pitäminen hämmentää valmistelua ja lietsoo kuntakenttään tarpeetonta epävarmuutta, ministerit toteavat.

Turun Sanomien tämänpäiväisen uutisen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltaisiin 40 000-50 000 väestöpohjavaatimusta perusterveydenhuoltoon ja kansliapäällikkö Kari Välimäki kannattaa ajatusta.

Ministereiden mukaan sellaiselle ei ole tarvetta, eikä edes sellaisten valmistelua ole hallituksen piirissä missään yhteydessä käsitelty.

- Tärkeintä on, että kunta- ja palvelurakenneuudistuksen painopiste siirretään palvelurakenteiden uudistamiseen ja tuottavuuden parantamiseen hallituksen politiikkariihen linjausten mukaisesti. Samalla kaikkien kuntien tulee täyttää Paras-puitelaissa asetettu 20 000 asukkaan väestöpohjatavoite perusterveydenhuollon ja siihen kiinteästi liittyvän sosiaalitoimen järjestämisessä, ellei niille ole tästä myönnetty poikkeusta, ministerit korostavat.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake