PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Keskustan Rantakangas purkaa taas kiukkuaan kokoomukseen

IA, 15.3.2009


Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas purkaa toistamiseen kuluvalla viikolla kiukkuaan toiseen päähallituspuolueeseen kokoomukseen. Tällä kertaa Rantakankaan mukaan suomalaisten on saatava tietää, kenen etuja kokoomus ajaa hallituksessa.

- Julkisuuden perusteella on tullut selväksi, että kokoomus ja Elinkeinoelämän Keskusliitto (EK) pelaavat vahvasti yhteen edistäessään suuryritysten etuja palkansaajien ja perusturvan varassa elävien kustannuksella, väittää Rantakangas.

Hänen mukaansa kokoomuksen epälojaali menettely hallituskumppaneita kohtaan Kela-maksun julkistamisessa ja eläkeneuvottelujen yhteydessä osoittaa, että se asettaa suurteollisuuden edut hallitusyhteistyön pelisääntöjen ja vastuullisen talouspolitiikan edelle.

- Eläkeriita on kirkastanut jälleen poliittisten puolueiden ja etujärjestöjen kytköksiä. SDP on palannut ay-liikkeen etäispäätteeksi ja kokoomuksella näyttää olevan vastaava rooli EK:n suhteen, tulkitsee maataloustuottajien etujärjestö MTK:hon voimakkaasti kytköksissä olevan puolueen varapuheenjohtaja.

Viimeksi perjantaina Rantakangas syytti kokoomusta vastuunpakoilusta eläkekiistassa ja väitti kokoomuksen "käyvän jatkuvasti vaalitaistelua häikäilemättömällä tavalla".

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake