PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Orpo: Kokoomus halua helpottaa työllistymistä

Kokoomuksen Orpo pettynyt Rantakankaaseen

IA, 15.3.2009


Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo ihmettelee keskustan Antti Rantakankaan väitteitä siitä, että kokoomusta pelaisi suuryritysten pussiin. Rantakankaan mukaan kokoomus ajaa hallituksessa suurteollisuuden etuja viitaten mm. Kela-maksun poistoon ja eläkepäätöksiin.

- Kokoomus toimii sen puolesta, että työnteko ja työllistäminen on aina kannattavaa. Viime aikojen päätökset muun muassa työnantajien Kela-maksun poistamisesta tähtäävät työn hinnan alentamiseen ja työllistämisen helpottamiseen, Orpo painottaa.

Se, että työn verokiilaa kavennetaan, on nimenomaan palkansaajan etu, hän huomauttaa.

- Olen pettynyt Rantakankaan tapaan, jolla hän syyttää Kokoomusta epälojaaliudesta hallituskumppaneita kohtaan. Kokoomuksella on ollut erinomainen yhteistyö niin hallituspuolue Keskustan kuin palkansaajajärjestöjenkin kanssa. Yhteisesti sopimalla on pystytty tarttumaan sekä taloustaantuman että väestön ikääntymisen aiheuttamiin haasteisiin. Työn verotusta on alennettava, jotta työllisyysaste saadaan nousuun. Tämä on ainoa tapa turvata nykyisenkaltaiset hyvinvointipalvelut, Orpo painottaa.

Orpo arvioi, että Rantakankaan tarve syytellä kokoomusta kertoo hermostuneisuudesta keskustan sisällä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake