PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Hyssälä: SDP on menettänyt suhteellisuudentajunsa

IA, 15.3.2009


SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoman väite siitä, että eläkeiän korottamisessa olisi ollut kyse yrityksestä kaapata työeläkevarat valtion haltuun, on vailla asiapohjaa, sanoo Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.).

- Tällaisten väitteiden esittäminen osoittaa, että SDP on menettänyt oppositiossa suhteellisuudentajunsa, Hyssälä sanoo.

Hänen mukaansa hallitus on päinvastoin pelastamassa työeläkevarat.

- Pidemmät työurat ja myöhäisempi eläkkeelle siirtyminen vahvistavat työeläkejärjestelmää ja luovat luottamusta sen kestävyyteen pitkällä aikavälillä. Tällä tavoin eläketaso turvataan, nuorien sukupolvien maksutaakkaa kevennetään ja eläkejärjestelmän uskottavuus säilytetään, Hyssälä selittää.

Hän toteaa, että hallitus muutti nopealla aikataululla työeläkeyhtiöiden vakavaraisuussäädöksiä väliaikaisesti. Näin turvattiin työeläkeyhtiöiden rahoituksellista kestävyyttä yli pahimman taantuman.

Eläkevarat ovat suomalaisten työllä tekemää varallisuutta ja eläke on osa sosiaaliturvaa. Keskustan mielestä hallituksella on ja pitää olla tulevaisuudessakin vahva rooli työeläkelainsäädännön uudistamisessa ja työeläkevarojen valvonnassa.

- On myös palkansaajien etu, että työeläkevarat ovat hyvässä ja vastuullisessa hoidossa ja että järjestelmän läpinäkyvyyttä kehitetään, Hyssälä sanoo.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake