PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Entisille presidenteille pohditaan lisäetuja

RS, 16.3.2009


Entisten tasavallan presidenttien eläke-etuihin pohditaan parannuksia. Aloite presidenttien palvelujen riittävyyden selvittämiseksi tuli presidentin kanslialta, Turun Sanomat kertoo.

Hankkeen taustalla on ajatus siitä, että eläköityneet presidentit toimivat aiempaa useammin esimerkiksi kansainvälisissä tehtävissä.

- Eläkkeellä oleva presidentti voi nykyään tulla nimetyksi johonkin työryhmään tai selvitystehtävään. Myös tämänhetkiset ex-presidenttimme toimivat kansainvälisesti. Tällainen toiminta voi jatkossa lisääntyä, linnanvouti Anne Puonti presidentin kansliasta toteaa lehdelle.

Hän korostaa, että työryhmän työ on niin alussa, että vielä ei tiedetä, mitä presidenteille kaavaillut lisäpalvelut tulevat olemaan. Nykyinen laki antaa valtiolle mahdollisuuden tarjota entisille presidenteille muun muassa kirjoitustyöhön soveltuvat tilat sekä turvallisuuspalveluja.

Presidenttien eläkkeisiin ei työryhmässä tultane ottamaan kantaa. Presidentin vuotuinen eläke on 60 prosenttia palkkiosta eli 75 600 euroa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake