PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Anttila selittää puheitaan ruuan hinnan voitonjaosta

RS-IA, 17.3.2009


Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) selittelee radiohaastattelussa antamaansa lausuntoa ruuan hinnan voitonjaosta.

Ministerin mukaan tiistain Etelä-Suomen Sanomien ruuan hintaa käsitellyt uutisjuttu, jota siteerattiin laajalti verkkolehdissä, synnytti virheellisen käsityksen hänen radiohaastattelussa antamastaan lausunnosta.

"Tiedän kyllä keiden taskuun raha on mennyt, mutta en suostu sitä kertomaan", Anttilaa siteerattiin.

- Pahoittelen 16. maaliskuuta Radio Voiman haastatteluun antamastani epätäsmällisestä lausunnosta aiheutunutta väärinkäsitystä. Viittasin haastattelussa lihantuotannon kannattavuuskriisiryhmään, johon on kuulunut edustus koko elintarvikeketjusta aina tuottajasta kuluttajaan, ministeri selittää tiedotteessaan.

Anttila kertoo ryhmän kuulleen alan asiantuntijoita siitä, miten lihantuotantoketju toimii ja miten jatkossa voidaan turvata korkealaatuisen suomalaisen lihantuotannon kannattavuus. Ala on ollut kustannuskriisissä, sillä tuotantopanosten kustannusten nousu on ollut suurta ja heikentänyt kannattavuutta.

Anttila huomauttaa tiedotteessaan, että lihantuotannon kannattavuuskriisiryhmässä ei ole tehty tutkimusta ruuan hintakehityksestä tai elintarvikeketjun tulonjaosta. Hän halusi haastattelussa painottaa sitä, että yhteistyön rakentamisessa syyllisten etsiminen ei edistä tavoitteisiin pääsemistä.

- Tiedonkulkua ja yhteistoimintaa koko ketjussa on tehostettava, jotta myös tulevaisuudessa kaupoissa on tarjolla kotimaisia elintarvikkeita, ministeri sanoo.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake