PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Satonen: Mäenpään nollalinja-aloite on tervetullut

IA, 17.3.2009


STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään (sd.) aloite pitkäaikaisen ja lähellä nollalinjaa olevan maltillisen palkkaratkaisun aikaansaamiseksi on tervetullut esitys, kansanedustaja Arto Satonen (kok.) sanoo.

- Nyt tarvitaan yhteistä tahtoa, jolla vienti yritykset ja niiden alihankkijat selviävät laman yli. Monilla teollisuuden aloilla on nyt Suomessa erittäin tiukat ajat. Vain yritysten selviytyminen takaa työllisyyden, Satonen toteaa.

- Lomauttava ja irtisanomisiinkin joutunut yritys voi nousun alkaessa palkata jälleen uutta väkeä, mutta konkurssiin mennyt ei palkkaa ketään, Satonen huomauttaa.

Laskevilla markkinoilla kilpailu on entistäkin kovempaa. Naapurivaltiomme ovat jo tehneet kovia toimia oman kilpailukykynsä edistämiseksi. Ruotsin kruunu on devalvoitunut jo 15 prosenttia ja lisäksi IF Metall -ammattiliitto sopi työnantajien kanssa, että työviikkoa voidaan lyhentää ja palkat voivat yritystason ratkaisuissa joustaa myös alaspäin, jos vaihtoehtona on ajautuminen konkurssin tielle.

- Ruotsissa on selvästi ymmärretty tilanteen vakavuus ja otettu lusikka kauniiseen käteen, Satonen sanoo.

- STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään aloite kertoo siitä, että palkansaajajärjestöjen johdossa on aitoa vastuunkantokykyä ja valmiutta vastaantuloon työllisyyden turvaamiseksi. Toivottavasti tätä henkeä on yhteiskunnassa laajemminkin, Satonen toivoo.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake