PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Kalli: Veroasteen laskun kausi ohitse

RS, 18.3.2009


Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin mukaan veropolitiikassa on selkeä uudelleen arvioinnin aika. Kallin mielestä heikentyneen julkisen talouden tilanteen vuoksi kokonaisveroasteen laskemisen tie alkaa olla kuljettu loppuun.

- Julkisen talouden tilanne näyttää kääntyneen heikoksi pitkäksi aikaa, joten nyt on syytä arvioida veropolitiikkaa uudelta kantilta. Tuloverotukseen voitaneen tehdä tällä vaalikaudella enää varsin vähäisiä muutoksia, Kalli sanoo tiedotteessaan.

Hän sitoisi mahdollisen tuloverotuksen tarkistuksen tuleviin palkkaratkaisuihin.
- Mikäli työmarkkinajärjestöt pääsevät sopuun laajasta, maltillisesta ja useamman vuoden kattavasta palkkaratkaisusta, valtio voi olla sovussa mukana pienellä veroporkkanalla.

Kallin mukaan tällaiseen ratkaisuun näyttäisi olevan valmiutta ainakin osalla työmarkkinakenttää.
- Tämän lisäksi voitaneen enää toteuttaa kaikkein pienituloisimpien ostovoimaa tukeva kunnallisverotuksen perusvähennyksen korotus.

Hänen mukaansa Suomen taloutta on hoidettu viime vuodet hyvin, mikä luo edellytyksiä velkaantua elvytyksen ja palvelujen turvaamisen vuoksi.

- Meidän on siedettävä velkaantumista ja epävarmuuden aikaa. Tällä tiellä emme voi kuitenkaan loputtomiin jatkaa. Tämä edellyttää, että pitkällä tähtäimellä vahvistamme julkisen talouden tulopohjaa eri tavoin, Kalli korostaa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake